Garantáltan jobban indul majd a napod, ha kiülsz a kertbe vagy az erkélyre, egy csésze kávéval, teával, és egy adag paradicsomos bruschettával! Mutatjuk, hogy készítsd!
Hozzávalók – 10 adagra
A paradicsomos feltéthez
- 4 ek. extra szűz olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szelve
- 4 nagy paradicsom, felkockázva
- néhány levél bazsalikom, vékonyan felszelve
- 2 ek. balzsamecet
- 1 tk. só
- 1 csipet paprika
A pirítóshoz
- 1 nagy baguette, felszeletelve
- extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, félbe vágva
Elkészítés
- A baguette szeleteket dörzsöld be fokhagymával, majd fektesd sütőpapírral borított sütőlemezre. Kend meg az összes szeletet, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben pirítsd aranybarnára.
- Egy közeped serpenyőben hevíts olajat, add hozzá a fokhagymát, és pirítsd aranybarnára, majd vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
- Egy tálban keverd össze a felkockázott paradicsomot, a bazsalikommal, az ecettel, a sóval és a paprikával, majd add hozzá a kihűlt fokhagymát és olajat. Pácold 30 percig.
- Ha a baguette szeletek megpirultak, halmozz mindegyikre a marinált paradicsomból, és már fogyaszthatod is!
Jó étvágyat!
(VIA)
Fotó: Getty Images