Főoldal > DIÉTA > Igazi nyári reggeli – készíts bruschetta-t!

Igazi nyári reggeli – készíts bruschetta-t!

bruschettareggeli
0

Írta:

Garantáltan jobban indul majd a napod, ha kiülsz a kertbe vagy az erkélyre, egy csésze kávéval, teával, és egy adag paradicsomos bruschettával! Mutatjuk, hogy készítsd!

Hozzávalók – 10 adagra

A paradicsomos feltéthez

  • 4 ek. extra szűz olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szelve
  • 4 nagy paradicsom, felkockázva
  • néhány levél bazsalikom, vékonyan felszelve
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 tk. só
  • 1 csipet paprika

A pirítóshoz

Elkészítés

  1. A baguette szeleteket dörzsöld be fokhagymával, majd fektesd sütőpapírral borított sütőlemezre. Kend meg az összes szeletet, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben pirítsd aranybarnára.
  2. Egy közeped serpenyőben hevíts olajat, add hozzá a fokhagymát, és pirítsd aranybarnára, majd vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
  3. Egy tálban keverd össze a felkockázott paradicsomot, a bazsalikommal, az ecettel, a sóval és a paprikával, majd add hozzá a kihűlt fokhagymát és olajat. Pácold 30 percig.
  4. Ha a baguette szeletek megpirultak, halmozz mindegyikre a marinált paradicsomból, és már fogyaszthatod is!

Jó étvágyat!

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X