Főoldal > DIÉTA > Igazi nyári reggeli – készíts bruschetta-t!

Igazi nyári reggeli – készíts bruschetta-t!

bruschettareggeli
0

Írta:

Garantáltan jobban indul majd a napod, ha kiülsz a kertbe vagy az erkélyre, egy csésze kávéval, teával, és egy adag paradicsomos bruschettával! Mutatjuk, hogy készítsd!

Hozzávalók – 10 adagra

A paradicsomos feltéthez

  • 4 ek. extra szűz olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szelve
  • 4 nagy paradicsom, felkockázva
  • néhány levél bazsalikom, vékonyan felszelve
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 tk. só
  • 1 csipet paprika

A pirítóshoz

Elkészítés

  1. A baguette szeleteket dörzsöld be fokhagymával, majd fektesd sütőpapírral borított sütőlemezre. Kend meg az összes szeletet, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben pirítsd aranybarnára.
  2. Egy közeped serpenyőben hevíts olajat, add hozzá a fokhagymát, és pirítsd aranybarnára, majd vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
  3. Egy tálban keverd össze a felkockázott paradicsomot, a bazsalikommal, az ecettel, a sóval és a paprikával, majd add hozzá a kihűlt fokhagymát és olajat. Pácold 30 percig.
  4. Ha a baguette szeletek megpirultak, halmozz mindegyikre a marinált paradicsomból, és már fogyaszthatod is!

Jó étvágyat!

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

diétaéhség

6 étel, amitől csak éhesebb leszel

Írta:
0

Jobb esetben csak akkor eszünk, ha éhesek vagyunk, ám ekkor sem mindegy, hogy mennyire telítő ételt választunk. Vannak olyan táplálékok, amelyekből pár falat is elég ahhoz, hogy tele legyünk, míg más étkezések után egy órával később már korog a gyomrunk.

Kövess Facebook-on!
X