Főoldal > DIÉTA > Mesés paradicsom relish egyszerűen

Mesés paradicsom relish egyszerűen

paradicsomreceptrelish
0

Írta:

A relish tulajdonképpen egy főzött, kicsit savanyú, ám kicsit édes zöldséges dzsem, ízesítő mártás, amely eredetileg Indiából származik, és a brit konyhában is népszerű.

Számos ételhez adhatsz relisht ízesítőnek, húsokhoz, burgerekbe, szendvicsekbe, de mártogatósként is kínálhatod. Mi most egy paradicsomos verziót ajánlunk.

Hozzávalók

  • 1 kg paradicsom felkockázva – a legjobb a napérlelte, termelői
  • 2 lila hagyma, apróra kockázva
  • 150 ml extra szűz olíva olaj
  • 2 teáskanál tengeri só
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 evőkanál apró kapribogyó
  • 3 evőkanál petrezselyem aprítva
  • 1 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

  1. Keverd össze egy tálban a paradicsomot, a lilahagymát, az olajat és a sót, majd tedd tapadásmentes tepsibe vagy hőálló tálba, és süsd a sütőben 10 percig, amíg enyhén megpirul.
  2. Ezután tedd vissza a tálba, keverd hozzá a reszelt fokhagymát, a kapribogyót, és hagyd hűlni 10 percig. Ezután keverd hozzá a petrezselymet és a balzsamecetet is.

Forrás: bbcgoodfood.com

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X