Van otthon néhány megbarnult banánod? Nem kell kidobnod, vagy mindenáron smoothie-t csinálnod belőlük!
Ha egy egészségesebb, édes nasira vágysz, akkor éppen kapóra jönnek ezek a megbarnult banánok! Készíts belőlük fahéjas banán chipset!
Hozzávalók
- 3-4 érett banán
- narancslé
- fahéj
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 95 °C-ra, és egy sütőlemezre tegyél sütőpapírt.
- Szeleteld fel a banánokat közepes vastagságú karikákra, majd mártsd narancslébe, és fektesd a tepsire, egymástól kicsit távolabb.
- Hintsd meg fahéjjal a szeleteket, majd mehet a sütőbe.
- Süsd addig, amíg enyhén megbarnulnak a szeletek, és picit ropogósak lesznek. Ez eltarthat 3-4 órán át is. Rendszeresen figyeld a babán chipset, nehogy leégjen, és időnként forgasd meg a szeleteket!
- A kész chipset, miután kihűlt, jól zárható műanyag dobozban tudod tárolni.
Jó étvágyat!
(VIA)
Fotó: Getty Images