Főoldal > DIÉTA > 10 végtelenül egyszerű fogyókúrás tipp

10 végtelenül egyszerű fogyókúrás tipp

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta:

Nem hiszed, pedig nagyon egyszerűen valóra válhat az álmod: úgy fogyni, hogy utána meg is tartod az új súlyod. Miért vagyunk ebben olyan biztosak? Mert alább valóban kipróbált és bevált trükköket olvashatsz.

Az évek során gyűltek össze a praktikus tanácsokat tartalmazó levelekből és e-mailekből összeválogatva. Ezek a hús-vér nők ma kilométereket futnak, ugrálnak, játszanak a padlón a gyerekekkel, szexi ruhákat hordanak – bármire képesek, amit csak akarnak.

Pár hasznos tipp, ami inspirálhat:

Készíts álomkönyvet

„Mielőtt megváltoztathattam volna a testem, meg kellett változtatnom a gondolkodásom” – emlékszik vissza a 43 éves Sonia Turner. „Hogy növeljem az önbizalmam, összeállítottam egy fényképalbumot kitartóan edző emberekről. Ezek között volt egy olyan fotó is, ami a férjem karácsonyi partiján készült. Mindig otthon maradtam ugyanis, mert szégyenlős voltam, de ekkor bejelentettem, hogy jövőre vele megyek.” Mikor újra elérkeztek az ünnepek, Sonia több mint 60 kilóval volt könnyebb. Férjével pedig áttáncolták az éjszakát.

Légy rugalmas

Kris Roberts napirendje nem engedte, hogy fix edzésprogramja legyen. Ezért a 37 éves nő más megközelítést alkalmazott. „Azt tettem, ami a legkényelmesebb volt. Hiszen az egyetlen célom az volt, hogy olyasmit csináljak, amivel növelem a pulzusszámom és amitől mindennap megizzadok, még ha csak 5 percre is.” Ez a rugalmasság segített fenntartani Kris motiváltságát az élvezetet nyújtó gyakorlatok során. Ugyan 10 év alatt, de több mint 20 kilót fogyott!

Tervezz személyre szabottan

Mivel több tucat fogyókúra sem vált be a 29 éves Lisa Duglass-nek, ezért megalkotta a sajátját. „Elhatároztam, hogy felelős leszek a választásaimért.” Lisa felkutatta a legjobb táplálkozási és edzés tanácsokat, és kimazsolázta belőlük a neki tetszőket. Ennek köszönhetően 113 kilóról csaknem 72 kilóra fogyott vissza két év alatt. Annak ellenére, hogy még mindig hozok néha rossz döntéseket, a tényt szeretem, hogy én alkotom őket mondja.

Építs a sikerre

Több mint 10 évvel ezelőtt tette meg az 54 éves Marlene Dropp az első sétáját a háztömb körül, azért, hogy megkezdje a fogyást 90 kilóról. Elhatározta, hogy 5 mérföldet fog gyalogolni naponta. Amikor ezt két hónap múlva elérte, újabb célt tűzött maga elé: onnantól már az időt csökkentette, egy mérföldet kellett megtegyen 13 perc alatt. Ennek köszönhetően könnyedén mondhatott búcsút 22 kilónak két év után. Marlene ezután elkezdett gyorsgyalogló versenyekre járni – majd pedig, izgalmas próbatételként az 51. születésnapján a maratont is teljesítette.   

Használj szimbólumokat

A 38 éves Dinah Burnette kilógatott egy méregdrága fekete ruhát a szekrénye ajtajára, közel 90 kilósan a ruha a csípőjén ugyanis mindig elakadt. Minden 4. héten felpróbáltam. Mikor végül belefértem, a gombok majdnem lepattogtak róla, annyira feszült rajtam a ruha! – nevet Dinah. Ám egy évvel később, majd’ 50 kilóval könnyebben, a 12-es méretű ruhákba is vígan belefért. Dinah azóta is őrizgeti a hajdani 24-es méretű ruhát a szekrényben, emlékeztetőként.

Tankolj fel

Helen Stein 73 évesen végre beismerte, hogy szenvedélye az evés. Ám ahelyett, hogy megvonta volna magától az ételt, úgy döntött, hogy nagy salátákat fog enni, hatalmas rózsaszín grapefruittal, egész sárgadinnyével és néhány nagyobb szelet görögdinnyével. Ezekkel ugyanis úgy eltelítődik, hogy nem éhes, de a zsírt vagy a kalóriákat sem halmozza fel. Nem is kúszott vissza Helenre egy sem a 15 évvel ezelőtt leadott mintegy 17 kilóból!

Falatozz müzlit

Teresa Pucsek fogyásókúra azért rekedt meg, mert kedvenc csemegéje az almásrétes, gyermekkorára emlékeztette. Meg kellett találnom a módját, hogy másképp egyek, de úgy, hogy megmaradjon az ismerős, nosztalgikus érzés”  meséli a most 80 éves nő. Az ő megoldása végül az édesített gabonapehely lett, hiszen az abban található cukor kielégíti az édesség utáni vágyát, míg a tej a gyermekkorára emlékezteti. Ez a kielégítő, ámde alacsonyabb kalóriatartalmú nasi segített neki fenntartani a 40 kilós fogyást 24 éven át.

Használd ki az időt

A 48 éves Lynn Oatman akkor sem pihen, ha éppen üldögél. Egy pár kézisúlyzót emelget legalább fél órán át TV-nézés közben. Már nem vagyok az a valaki, aki alig tudott felemelni egy 10 kilós zsák burgonyát. Erősnek érzem magam”  büszkélkedik. Lynn 2 év alatt csaknem 30 kilót fogyott.

Bizonyíts mértékkel

Nagy igazság: Ha a fejed tiszta, a tested követni fogja.Jeanette egyszer csak, egy szép délután főzött egy csésze gyógyteát, majd összegömbölyödött egy fotelben és relaxált. Azóta a lány teadélutánja féltve őrzött szertartássá vált, melynek segítségével ellen tudott állni a nassolási vágyának. 18 évvel ezelőtt ledobott több mint 60 kilót, és azóta is tartja a súlyát.

Lapozgass magazint

Amikor a hűtő csábítja, a 48 éves Cynthia Herrmannt egy magazint vagy egy napilapot vesz a kezébe. Ha 15 perces olvasgatás után is éhes vagyok, akkor eszem. De sokszor annyira belemerülök az olvasásába, hogy mire végzek, az éhségem már el is szállt” – mondja. Ő ezzel a módszerrel 40 kilót fogyott.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X