Főoldal > DIÉTA > A 9 legjobb fehérjében gazdag reggeli

A 9 legjobb fehérjében gazdag reggeli

diétafogyásreggeli
0

Írta:

Kezdd az életmódváltást egy szuperegészséges, napindító étkezéssel!

Te is azok közé tartozol, akik kihagyják a reggelit, vagy csak egy szénhidrátban gazdag péksütit esznek a közeli pékségből? Akkor itt az ideje, hogy átgondold, és újratervezd a nap első étkezését!

Egy átlagos felnőtt szervezet számára naponta testsúlykilogrammonként 0,8-1,2 g fehérje fogyasztása javasolt. Ezt célszerű elosztva bevinni, hiszen egy étkezés alkalmával maximum 30 g fehérjét tud lebontani a szervezet. Az ebéd és a vacsora összeállítása viszonylag könnyű, de hogyan teheted fehérjedússá a reggeliket? Most bemutatjuk a legjobb napindító proteinbombákat, amelyek sokáig teltségérzetet adnak, és segítenek, hogy elérd fogyókúrás céljaid.

Áfonyás-mandulás zabkása

Nagyszerű választás zabkásával indítani a napot, mert nemcsak meleg és ízletes, de egész délelőttre ellát energiával. Tele van rosttal és komplex szénhidráttal, de tovább turbózhatod tápanyagtartalmát fehérjepor, áfonya, chia mag, mandula és/vagy mandulatej hozzáadásával. Így nemcsak extra fehérjével látod el szervezeted, de egészséges zsírokkal és vitaminokkal is.

Görög joghurtos-zabos müzli

Nincs időd zabkását főzögetni? Semmi vész, keverj a görög joghurtba zabpelyhet, és várj pár percet, amíg a zab kicsit megpuhul. Ízesítheted fahéjjal és reszelt almával, de ha a joghurt mellett még tovább növelnéd a fehérjetartalmát (így is 11 g fehérje található meg benne), keverj bele fehérjeport is. Az így elkészült reggeli kiváló rost- és probiotikum forrás, ráadásul könnyen elkészíthető a zsúfolt reggeleken is.

Chia magos puding

A chia mag nagyszerű fehérje- és rostforrás, ráadásul segítségévél pudingszerű állagot érhetsz el, főzés nélkül. Tegyél egy üvegcsébe 3 teáskanál chia magot, 1 csészényi mandulatejet, 1 teáskanálnyi vanília kivonatot és ízlés szerint fahéjat. Készítsd el előző este, majd rakd be a hűtőbe, hogy reggelre összeérjenek az ízek.

Tükörtojás török módra

Szereted a tojást, de valami különlegesre vágysz? A népszerű török étel magyarosított verzióját biztosan kedvelni fogod. Párolj meg leveles spenótot olívaolajon vöröshagymával, fokhagymával és pirospaprikával, majd üss rá 2 tojást. Ha megsült, a tetejére tehetsz görög joghurtot és pár csepp citromlét. A krémes joghurt, az olaszos olívaolaj, a magyaros pirospaprika és a savanykás citrom különleges ízvilágot ad a proteinbomba tojásnak.

48675125 - fried eggs on a white plate

Vegán omlett

Gondoltad volna, hogy omlettet készíthetsz tojás nélkül is, úgy, hogy az ízvilág és a fehérjetartalom se sérüljön? Tojás helyett használj hozzá tofut! Nemcsak kiváló növényi fehérjeforrás, de tele van kalciummal, magnéziummal, vassal és cinkkel. Pürésítsd össze, majd hagymával, spenóttal, paradicsommal és fűszerekkel süsd meg, és kész is a vegán omlett.

Cottage cheese krém

Ha fehérjében dúskáló reggelire vágysz, a cottage cheese-nél nem is találhatsz jobbat. Ez az olcsó finomság tele van fehérjével, és a legjobb, hogy sósan vagy édesen is fogyaszthatod. Készíthetsz belőle szendvicskrémet, amelyet metélőhagymával és uborkaszeletekkel ízesíthetsz, de ha az édes ízeket szereted, fahéjjal megszórva is isteni. Fogyasztását természetesen csökkentett szénhidráttartalmú kenyérrel vagy puffasztott rizzsel ajánljuk.

Fehérjés palacsinta

Azokon a reggeleken, amikor csak egy kis édesség deríthet jobb kedvre, jöhet a proteines palacsinta. A különböző fitnesz táplálék-kiegészítőket forgalmazó márkák már kész port is árulnak, amelyek garantáltan cukormentesek és fehérjedúsak, elkészítésük pedig pofonegyszerű. Ha a házi változat mellett döntesz, tojásfehérjéből, zabpehelylisztből, egy kis kanálnyi cottage cheese-ből és szódabikarbónából igazi wellness csemegét készíthetsz. Cukormentes lekvárral vagy mogyoróvajjal az igazi!

Kollagén turmix

Nem vagy hozzászokva a szilárd reggelikhez? A rendkívül tápláló és finom kollagén shake a nap első étkezésére is ideális, ha felturbózod olyan összetevőkkel, mint a mandula- vagy a kókusztej, a fagyasztott bogyós gyümölcsök, a chia mag és a natúr mogyoróvaj. A kollagén gondoskodik a ragyogó bőrről, az ízületek egészségéről, az erős hajról, bőrről és körömről, ezenkívül az emésztést is segíti.

Fehérjés Latte

Jó hírünk van a kávérajongóknak: a kis feketét is fehérjedússá lehet tenni. Egyszerűen adj a növényi tejes kávéhoz egy adag fehérjeport. Nyugodtan kísérletezz az ízekkel: a csokoládés, a karamellás és a mogyorós ízesítésű porok felhasználásával készült koffeines ital simán kenterbe veri a méregdrága, szirupos kávékat.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X