Főoldal > DIÉTA > 8 szuper tipp cukoréhség ellen

8 szuper tipp cukoréhség ellen

csokicukorédesség
0

Írta:

Nem bírsz leállni az édességekkel? A következő tippek segítenek gátat szabni annak, hogy ezek után vágyakozz.

A hektikus, stresszes napjainkon mi sem könnyebb, mint befalni egy-egy csokoládét, müzliszeletet vagy piskótatekercset, viszont a testsúlyunkon pillanatok alatt meglátszik a sok édesség. Ahhoz, hogy a bikiniszezonra is megtartsd, vagy akár még szuperebbé formáld az alakod, mutatunk pár tippet, amelyek alkalmazásával soha többé nem fogsz a cukros-krémes falatok után vágyódni. 

1. Igyál almaecetet

Nem hangzik túl csábítóan, de garantáltan elűzi a cukoréhséget. Nincs más dolgod, mint két teáskanálnyi almaecetet elkeverni egy fél literes vizesüvegben, majd napközben folyamatosan kortyolgatni belőle.

Tudtad? A kutatások szerint ez a módszer csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának veszélyét.

Apple cider vinegar in glass bottle and  fresh apples on wooden background

2. Egyél mindig ugyanakkor

Ha mindennap ugyanabban az időpontban, egyenlő időközönként étkezel, megakadályozhatod a nap közben rád törő vágyat az édességek után. A titok nyitja? Egy nap legyen három fő- és két kisebb étkezésed.

3. Reggelizz gyümölcsöt

Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a délután és az este elfogyasztott gyümölcsadagok cukoréhséget okoznak, míg a reggel, éhgyomorra evett gyümölcsök gátolják az édességek iránti sóvárgást.

4. Fogyassz teljes kiőrlésű falatkákat

A főétkezések között elfogyasztott egészségtelen snackek a hízás legfőbb okozói, egy norvég tanulmány szerint. Így mi azt javasoljuk, hogy bőven raktározz be teljes kiőrlésű, sok rostot és kevés cukrot tartalmazó finomságokból, hogy mindig legyen mit fogyasztanod.

Well&fit tipp: Kóstoltad már ezeket az egészséges snackeket? Ha nem, itt az ideje, hogy kipróbáld őket.

5. Kortyolgass citromos vizet

Napi néhány teáskanálnyi citromos víz 8-12%-kal képes csökkenteni a vércukorszintet, ami az inzulinrezisztenseken és a cukorbetegeken is segíthet – sőt, több kutató szerint a salátákra és főtt ételekre csepegtetett citrom is nagy hatással bír a szervezetünk cukorháztartására.

Lemonade pitcher with lemon, mint and ice on garden table. Top view with copy space

6. Szedj magnéziumot

Napi legalább 500 mg magnézium kedvezően befolyásolja a vér glükóz szintjét, ami miatt kevesebb cukoréhséggel és vércukorszint-ingadozással kell szembenéznünk.

Well&fitt tipp: Ha migrénnel is rendszeresen küzdesz, minél előbb kezdd el szedni ezt az értékes ásványi anyagot – meglátod, egy-kettőre lecsökkenned a fejfájós napjaid.

7. Fogyassz rostban gazdag ételeket

A rost nemcsak táplál és egészségesebbé  tesz, hanem hosszútávon a vércukorszintet is stabilizálja, ezért egyél minél több teljes kiőrlés gabonát, tejterméket, almát, áfonyát, sárgadinnyét, barackot, citromot, málnát, epret, brokkolit, spenótot, uborkát, sárgarépát és paradicsomot.

8. Lazíts

Végül, de nem utolsósorban: tanulj meg lazítani. Kutatások sora bizonyítja, hogy a stresszes, rohanó életmódot folytatók az átlagosnál több édességet esznek, ami nemcsak túlsúlyhoz és elhízáshoz, hanem komoly modernkori népbetegségek kialakulásához (pl. cukorbetegség, inzulinrezisztencia) is vezethet.

Fotók: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X