Szívesen összeül a család grillezésre, közös piknikre? Szerettek jókat enni egy-egy szabadidős, kirándulós program alatt? Adunk pár inspirációs ötletet, amivel ezentúl még nagyobb élmény lesz a közös sütés-főzés!
Lepd meg a családot, idén rukkolj elő valami újjal!
Az eddig megszokott ízek mellé csempéssz valami újat, finomat, gyorsan elkészíthetőt. Ilyen például a Bonduelle új, Vapeur termékcsaládja, amik azonnal felhasználhatóak és akár friss salátába, köretként vagy főételek mellé is remekül passzolnak. Ráadásul nemcsak grillpartikon élvezhetjük a csicseriborsó, fehérbab, lencse, zöldborsó vagy zöldbab, vörösbab ízeit, hiszen bárhol, könnyen, gyorsan, pár perc alatt elkészíthetőek, így akár munkahelyen ebédként vagy kirándulások alkalmával is hű társaink lehetnek.
Hogy idén tényleg te legyél a grillezés koronázatlan királya, avagy gyorsan valami finomat!
Csicseriborsós panzanella
- 1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
- fél kg érett paradicsom (lehet több színű és méretű)
- fél kígyóuborka
- 1 kis lilahagyma
- 2 ciabatta vagy 1 bagett
- 1 ek. kapribogyó
- 1 csokor bazsalikom
- 5 db szardella filé
- olívaolaj
- vörösborecet
- só
- bors
Elkészítés:
-
A kenyeret tépkedjük kisebb darabokra, helyezzük egy tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, majd süssük 180 fokon aranybarnára. Figyeljünk, hogy ne égjen meg.
-
A kisebb paradicsomokat felezzük, negyedeljük, a nagyobbakat vágjuk cikkekre. Vágjuk félkarikákra az uborkát, a lilahagymát pedig szeleteljük fel vékonyan. Tegyünk ezeket egy tálba a csicseriborsóval és az átöblített kapribogyóval együtt. Miután a kenyér megpirult, adjuk a salátához azt is.
-
Állítsuk össze az öntetet: egy villával nyomkodjuk össze a szardella filét, majd öntsük hozzá az ecetet, majd keverés közben vékony sugárban az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára.
-
Végezetül tépkedjük bele a bazsalikom leveleket. Tálalás előtt hagyjuk egy órát állni, hogy a kenyér kellően magába szívja az öntetet.
Lime-os kukoricás salsa
Hozzávalók: 500 gramm konzerv csemege kukorica, 1 egész chilipaprika, 1 friss zöldcitrom
Elkészítés: a citromot mossuk meg alaposan, facsarjuk ki egy tálba a levét, majd reszeljük mellé a héját. Csöpögtessük le minél alaposabban a kukoricát, majd tegyük a tálba, aprítsuk fel a chili paprikát, adjuk azt is tál tartalmához, majd az egészet keverjük el alaposan, és tegyük a hűtőbe.
Tipp: ha szeretnénk még színesebbé és tartalmasabbá tenni a salátát, keverjünk hozzá 1 Vapeur zöldborsót is. Isteni párosítás!
Fetás lencsesaláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kisebb lilahagyma (vagy salottahagyma) apróra vágva
- 1 tk. mustár
- 1 tk. méz
- 3-4 ek. olívaolaj
- 1-2 ek. balzsamecet
- só, bors
A salátáthoz:
- 1 doboz Bonduelle lencsekonzerv
- 2-3 marék salátalevél (pl. madársaláta, bébispenót, rukkola vagy ezek keveréke)
- 10 dkg fetasajt
- 1 marék olajbogyó
- 8-10 szem koktélparadicsom
Elkészítés:
-
A dresszinghez tegyünk mindent egy zárható üvegbe és jól rázzuk össze, majd hagyjuk 10 percig pihenni.
-
Ezalatt összeállítjuk a salátát: a leszűrt Bonduelle lencsét egy tálba helyezzük a kockára vágott fetával, salátalevelekkel, olajbogyóval és a megfelezett paradicsommal. Meglocsoljuk a dresszinggel, sózzuk, borsozzuk, ha még szükséges.
-
Önmagában vagy pirítóssal, friss bagettel tálalhatjuk.
Pikáns sült édesburgonyás csicseriborsó saláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
- 60 dkg édesburgonya
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 tk római kömény
- 1 tk cayenne bors
- 10 dkg lágy kecskesajt
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 nagy marék dió
- 1 lime
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés:
- Az édesburgonyát pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra. A hagymát vágjuk karikára. Egy tepsin alaposan keverjük össze az édesburgonyát és a hagymát olívaolajjal, sóval, borssal és a rómaiköménnyel, majd süssük 200 fokra előmelegített sütőben. 15 perc elteltével keverjük hozzá a csicseriborsót is és süssük további 10 percig
-
Készítsük el a dresszinget: egy kis befőttesüvegbe reszeljük bele a fokhagymát, a lime héját, csavarjuk bele a levét, szórjuk bele a cayenne borsot, majd öntsünk hozzá 4 ek olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd rázzuk alaposan össze.
- Amikor elkészült a sült édesburgonyás csicseriborsó, öntsük egy salátástálba, adjuk hozzá a durvára vágott diót, a vágott petrezselymet, öntsük rá a dresszinget és óvatosan keverjük össze. Végezetül szórjuk meg a kecskesajttal és még melegen tálaljuk.
Ha már grill: a Bonduelle Vapeur termékcsaládja akár önmagában, készételként, húsok, esetleg halak mellé is tökéletes választás. Legyél idén a grillszezon koronázatlan királya/királynője, tegyél egy próbát!