Főoldal > DIÉTA > Ezért rossz ötlet folyton almaecetet innod

Ezért rossz ötlet folyton almaecetet innod

almaecetfogyáspuffadás
0

Írta:

Sokan esküsznek az almaecet jótékony hatásaira, ha a súlycsökkentésről van szó.

Azonban nem árt vigyázni vele, hiszen akár súlyos emésztési problémákat is okozhat. Természetesen mértékkel lehet fogyasztani az almaecetet, de ha túlzásba viszed, a következő problémákat is okozhatja.

Gyomorproblémákat okozhat

Nem mindenkinél okoz gyomorgondokat az almaecet, de akinek eleve kényesebb a gyomra, vagy esetleg ismert gyomor vagy bélproblémája van, annak érdemes különösen vigyáznia a fogyasztásával. A szakemberek azt javasolják, ők maximum ételek ízesítésére használják az eceteket, kis mennyiségben.

Változások a bélmozgásban

Mivel az almaecet erjesztett almából készül, tartalmaz pektint, amely természetes kocsonyásító szer. Így lágyíthatja a székletet, és beindítja a bélmozgást. Azonban a túlzásba vitt almaecet kúra hasmenéssel is együtt járhat.

Veseproblémák esetén nem javasolt

Ha ismert vesegondja van valakinek, annak a savas élelmiszerekkel óvatosnak kell lennie, és ilyen esetekben nem javasolt az almaecetes kúra. Egészséges személyeknek sem árt odafigyelni az arányokra: ők is maximum 1 teáskanál ecetet keverjenek egy pohár vízbe.

Puffadást okozhat

Az almaecet késlelteti az étel gyomorból a bélrendszerbe kerülését, ami okozhat komolyabb puffadást is. Ha nem szeretnéd magad folyton felfújódva érezni, akkor tarts mértéket az almaecet fogyasztásában!

Ideiglenes súlyvesztés

Egy komolyabb almaecet-kúra azért is csalóka, mert nagy valószínűség szerint a felesleges vizet segíti kiürülni a szervezetből. Így a fogyásod csak temporális lesz, és hosszú távon visszakúszhatnak rád azok a kilók, amik már lementek.

Növelheti az étvágyat

Az alamecetkúra során ugyan azt érezheted, ha egy nagyobb adagot ittál az ecetes vízből, hogy el van telve a gyomrod, valójában a folyadékot hamar kiválasztja a szervezeted, utána pedig még éhesebb leszel. Ami akár falási rohammal is járhat – ez pedig nem fogja segíteni a fogyásodat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X