Főoldal > DIÉTA > Az almaecet valóban fogyaszt?

Az almaecet valóban fogyaszt?

almaecetdiétaétkezésfogyásgasztrotáplálkozás
0

Írta:

Vajon tényleg olyan szuper fogyasztószer az almaecet, mint amilyennek hisszük?

Az állítás: az almaecet diéta ismét trendinek számít, több sztár nyilatkozta nemrég, hogy evvel a módszerrel őrzi meg káprázatos alakját. Miranda Kerr a salátáira almaecetet önt, hogy karcsú maradjon, míg Megan Fox vízzel hígítva issza evés előtt, hogy méregtelenítse szervezetét.

A kérdés: az almaecet tényleg segíti a fogyást?

A válasz: ha a kérdésre röviden, de őszintén akarunk felelni, azt kell mondanunk, hogy nem. Az almaecetre nem kellene fogyókúrás csodaszerként tekintenünk, támasztja alá Jaclyn London, a híres New York-i dietetikus is. A jellegzetes szagú folyadékra irányuló kutatások kismértékűek és nem jól szervezettek. Az étvágycsökkentés az egyik legvitatottabb hatása, a kutatók teljesen eltérő állásponton vannak azt illetően, hogy vajon tényleg képes-e teltségérzetet generálni. Az eddig végzett kutatások nem tudták egyértelműen bebizonyítani, hogy az almaecet rendszeres fogyasztása valódi súlycsökkentést eredményez.

almaecet2.jpg ()Ha az almaecetet, Mirandához hasonlóan, salátával fogyasztjuk, az egyértelműen több saláta fogyasztására ösztönöz, amely pozitív hatással lesz a fogyókúrára. Az almaecet nagyszerű dresszing, mérföldekkel jobb választás, mint például a majonézes cézár öntet. Ráadásul édes és jellegzetes ízt ad nulla kalória mellett, így biztosan állítható, hogy nem káros a derékvonalunkra.

A másik jótékony hatása, hogy gazdag antioxidánsban. Azok a diéták, amelyek antioxidánsban gazdagok védik a sejteket és rengeteg egészségügyi előnnyel járnak. Miután az alma megerjesztődik az ecetben, az olyan tápanyagok, mint a béta-karotin, a kalcium és a kálium nem távoznak belőle. Antimikrobiális hatása szépíti a bőrt. Az almaecet kiváló bőrvédelmet nyújt, mivel többek között véd a káros UV sugaraktól, és támogatja a sejtek megújulását, amely a sztárok ragyogó bőréről is gondoskodik.

Az összegzés: az almaecet nem lehet káros az egészségre, ugyanakkor nincs tudományos bizonyíték arra, hogy fogyaszt. Ha azon kevesek közé tartozol, akik kedvelik az ízét, nyugodtan add az ételekhez, de ne várj tőle mágikus hatást.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X