Főoldal > DIÉTA > Ekkor egyél, ha fogyni szeretnél!

Ekkor egyél, ha fogyni szeretnél!

diétafogyásfogyókúrareggeli
0

Írta:

Amikor úgy döntesz, hogy megszabadulsz pár kilótól és ezt el is meséled másoknak, bombázni fognak azzal, hogy milyen ételeket egyél és mennyit. De nem ez az egyetlen dolog, amit meg kell gondolnod, az időzítés is legalább olyan fontos!

Ha a karcsúsodás a cél, optimalizáld a súlycsökkentés eredményét úgy, hogy pontosan meghatározod, mikor van a főétkezések és a nassolás ideje. Így sokkal hamarabb érheted el a látványos eredményt.

Reggeli

Ne hagyd ki a reggelit, sőt tovább megyünk: ébredés utáni egy órán belül egyél. Így hamar beindul az anyagcseréd, és máris egyenes úton haladsz a fogyás felé.

Figyelem! A napi kalóriamennyiséged 25%-át a reggeli étkezés alkalmával fogyaszd el!

Ideális időpont: 7:00

Tízórai

A legideálisabb, ha 2-3 órával a reggeli után eszed meg az utánpótlást. Így stabilan tartod majd a vércukorszintedet, nem fogsz lelassulni és továbbra is tele leszel energiával. A tízórai nassolás megakadályozza, hogy kiéhezettnek érezd magad, és a következő étkezés alkalmával sem fogsz felfalni mindent, amit csak megkívánsz. Egyél valami finomságot 150 kalóriaértékig – ez a napi étkezésed 5%-a legyen.

Ideális időpont: 9:30

Ebéd

Szintén 2-3 órával az előző étkezés, a tízórai nasi után következzen. Próbáld ki a régi szabállyal ellentétben („Reggelizz, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, vacsorázz, mint egy koldus!”), hogy az ebéded legyen a legnagyobb étkezés a nap közepén. Így többet ehetsz, mint reggelire vagy vacsorára, és ha időben elfogyasztod a napi kalóriamennyiséged 40%-át, estig még bőven van időd elégetni.

Ideális időpont: 12:30

Uzsonna

Ebéd után 2-3 órával már jöhet is a délutáni nasi! Mint a tízórai, tartalmazzon maximum 150 kalóriát, a napi kalóriabevitel 5%-át. Ezzel eléred, hogy folyamatosan dolgozzon az emésztőrendszered, ez pedig elősegíti a folyamatos zsír- és kalóriaégetést!

Ideális időpont: 15:30

Vacsora

Újfent 2-3 órával a délutáni snack után jöhet a vacsora, a napi kalóriamennyiséged 25%-a. Fontos, hogy lefekvés előtt 2-3 órával fejezd be az étkezést, mert ha nem sokkal alvás előtt eszel, az növeli a testhőmérsékletedet, az inzulin- és vércukorszintedet. Ilyenkor könnyen lehet gyomorégésed, megágyazol az emésztési problémáknak és nem utolsó sorban megakadályozod a melatonin kibocsátását. Így nemcsak a zsírégetéssel kapcsolatos előnyöktől fosztod meg magad, hanem a nyugodt éjszakai alvást is elfelejtheted.

Ideális időpont: 18:30


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X