Főoldal > DIÉTA > 4 tévhit, ami hátráltatja a fogyásodat

4 tévhit, ami hátráltatja a fogyásodat

diétafogyástévhitek
0

Írta:

Sajnos az interneten gyakran találni hamis információkat a fogyással kapcsolatban. Most a négy legnagyobbról rántjuk a leplet.

Éljenek a light felirattal rendelkező ételek

Egyre több olyan termék kerül a boltok polcaira, melyeket zsírszegény és light címkékkel látnak el. A legtöbb fogyókúrázó azt hiszi, hogy ezeket büntetlenül fogyaszthatják, azonban a csökkentett zsírtartalmat gyakran egyéb adalékanyagokkal kompenzálják, például hozzáadott szénhidrátokkal, cukrokkal.

Ne egyél edzés előtt!

Mindenképpen érdemes valamit enni étkezés előtt, hiszen az éhség rontja a teljesítményt, koncentrációzavart okoz, és az edzés után túlevéssel bosszulhatja meg magát. A legjobb, ha a mozgás előtt valamilyen lassú felszívódású szénhidrátot tartalmazó ételt fogyasztasz.

One beautiful fit young woman eating healthy snack after training in the gym.

Minden kalória egyforma

Azt minden fogyni vágyó tudja, hogy a súlyvesztéshez kalóriadeficit szükséges. Ez azt jelenti, hogy több kalóriát kell elégetned, mint amennyit beviszel. Az azonban édes kevés, hogy számolgatod a kalóriákat, hiszen egy adott kalóriamennyiség sovány húsokból vagy rostokban gazdag zöldségekből nem ugyanúgy hasznosul, mint egy finomított szénhidrátokban gazdag péksütemény.

Az egészséges ételekből bármennyi jöhet

Bármennyire is egészséges mondjuk az avokádó vagy az olajos magvak, mivel magas a kalóriatartalmuk, ezért érdemes mértéket tartani belőlük.

.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X