Főoldal > DIÉTA > 3 egészségesnek hitt reggeli, ami valójában hizlal

3 egészségesnek hitt reggeli, ami valójában hizlal

hízásreggeli
0

Írta:

Annak ellenére, hogy népszerűek ezek a reggeli finomságok, vércukorszint-kilengést idézhetnek elő, ami azzal jár, hogy az értékek előbb hirtelen megemelkednek, majd rövid időn belül le is eshetnek. Ez utóbbi pedig többnyire éhségérzetet okoz, ami hízáshoz is vezethet.

Pirítós

Sokan azt gondolják, hogy a kenyér sokkal egészségesebb lesz, ha pirítósként fogyasztjuk, azonban ez egy hatalmas tévhit. A teljes kiőrlésű változatok az egyéni érzékenység függvényében lassabban emelhetik meg a vércukorszintet, mint a fehér lisztből készültek, ugyanakkor a pirítással gyorsul a felszívódás.

Joghurt

A joghurt remek választás lehet, azonban a boltokban kapható ízesített termékek többsége, rengeteg cukrot tartalmaz. A cukormentes változatokkal is érdemes vigyázni, hiszen gyakran olyan édesítőszereket tesznek bele, melyeket nem ehetnek a speciális diétát folytatók. A legjobb, ha natúrra szavazol és te magad dobod fel különböző magvakkal és gyümölcsökkel.

Healthy breakfast smoothie with berries and oats

Gabonapehely

A különböző egészségesnek beállított müzlik címkéjét is érdemes elolvasnod, hiszen általában ezek is sok hozzáadott cukrot tartalmaznak. Lényeges szempont továbbá, hogy a gabonák esetében a pelyhesítés fokozza a szénhidrát felszívódási sebességét. Ugyanez igaz egyébként az extrudálásra, a zöldségeknél és gyümölcsöknél pedig a pürésítésre és a turmixolásra.

Breakfast Bowl


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X