Főoldal > DIÉTA > Ez a 6 étel a legegészségtelenebb a tudomány szerint

Ez a 6 étel a legegészségtelenebb a tudomány szerint

egészségtelenételrántott csirkemell
0

Írta:

Biztosan számodra sem ismeretlen ez a 6 étel, de lehetséges, nem voltál vele tisztában, hogy ennyire ártalmasak lehetnek számodra.

A vasárnapi ebéd kedvence

Bizony a rántott csirke is szerepel a listán. Bár a csirkemell az egyik legegészségesebb húsfélék közé tartozik, amint bepanírozod, és bő olajban kisütöd, minden pozitív hatását elveszíti. Nemcsak a kalóriatartalma ugrik meg drasztikusan, de a sütés folyamán transzzsírok is keletkeznek, melyek megemelik a koleszterinszintet és fokozzák a rák kialakulásának kockázatát.

A torták ruhája

A fondant lényegében semmi másból nem áll csak cukorból, így talán nem is kell megmagyarázni, miért szerepel a listán.

A szendvicsek sztárjai

A felvágottak szintén nagyon egészségtelenek, hiszen tele vannak adalékanyagokkal. A bennük található nátrium-foszfát például magas vérnyomást okozhat, a nátrium-nitrát pedig összefüggésbe hozható a vastagbélrák kialakulásával.

A kis ropogtatnivaló

A chipstől könnyebben elhízhatsz, mint a cukros italoktól, a feldolgozott húskészítményektől és más ételektől. Az sem könnyíti meg a dolgot, hogy rengeteg olyan termék van forgalomban, melyek fele, vagy maximum 60%-a tartalmaz burgonyát, a többi része sok-sok tartósítószer és adalékanyag, ami kicsit sem mondható egészségesnek.

A kávé ízesítői

A kis kávétejszínt is érdemes lecserélni, hiszen bármennyire is praktikus, hidrogénezett olajokból, vagyis transzzsírokból készülnek. Mint előbb már említettük, ezek rendkívül ártalmasak az egészségedre.

Reggeli finomság

A cukrozott gabonapelyheket is érdemes kiiktatni az étrendedből, hiszen rosttartalma elenyészik a benne található szénhidrát mennyiségétől, továbbá a sótartalma is igen magas.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X