Főoldal > DIÉTA > 9 nassolnivaló finomság, ami segítheti a fogyásodat

9 nassolnivaló finomság, ami segítheti a fogyásodat

diétaédességfogyásfogyókúra
0

Írta:

Szerencsére rengeteg olyan édes és sós finomság létezik, amelyet bátran fogyaszthatsz diétázás közben is, a lényeg sok esetben csak a mértéken van. Mutatjuk, melyek azok a nassolnivalók, amelyek segíthetnek a fogyásban.

Legyen szó akár édes, akár sós nyalánkságokról, nassolni mindenki szeret. Bár a kutatások arra vonatkozóan, hogy a nassolás segíti-e a fogyást, vegyesek, egyes bizonyítékok arra utalnak, hogy az étkezés gyakoriságának növelése a nassolással segíthet az éhségérzet kezelésében és javíthatja a vércukorszint szabályozását, ezenkívül segíthet növelni a tápanyagokban gazdag élelmiszerek, például a gyümölcsök és zöldségek bevitelét – amelyből az emberek többsége sosem eszik eleget.

Ha nassolásról esik szó, érdemes olyan ételeket választani, melyek fehérjét, rostokat és egészséges zsírokat tartalmaznak. Bár egyetlen nassolnivaló sem vezet fogyáshoz, ezek a finomságok egy egészséges, jól átgondolt diétánál elősegíthetik a fogyást.

  • A különböző magvak és diófélék megfelelő mennyiségben tartalmaznak jó zsírokat, magas fehérjetartalommal rendelkeznek. A dió, mandula, brazil dió, mogyoró, fenyőmag, makadám mogyoró, a kesudió és a pisztácia is megfelelnek nasinak, fontos azonban, hogy ne késő este fogyaszd, és a napi adag akkora legyen, amennyi a markodba belefér.
  • Paprika és guacamole szósz házilag – A paprika tápláló, a piros fajták különösen magas antioxidáns-tartalmúak. Másrészt a guacamole gazdag forrása az egészséges zsíroknak, rostoknak, A-, B- és C-vitaminoknak, valamint olyan ásványi anyagoknak, mint a foszfor és a kálium.

  • Natúr joghurt erdei gyümölcsökkel – míg az erdei gyümölcsök tele vannak antioxidánsokkal, addig a joghurt (kifejezetten a görög joghurt) magas fehérjetartalmával táplál.
  • Alma és mogyoróvaj – az alma rostban gazdag, a földimogyoró pedig egészséges zsírokat, növényi eredetű fehérjét és rostot biztosít. A kettő együtt mennyei ízkombináció, figyelj azonban arra, hogy a bolti mogyoróvaj lehetőleg ne legyen cukros!
  • Étcsokoládé és mandula – fantasztikus páros, az étcsokoládé antioxidánsokat tartalmaz, a mandula pedig az egészséges zsírok gazdag forrása.
  • Chia puding – a magok tele vannak rostokkal, ómega-3 zsírsavakkal és növényi eredetű fehérjékkel, remek választás lehet reggelire vagy két étkezés közöttre is.
  • Körte egy kis ricottával – A körteszeletek és a ricotta sajt édes ízű és krémes állagú, tápláló nassolnivaló, amely rostot és fehérjét biztosít.
  • Popcorn – persze csak akkor, ha nem bolti, hanem magadnak készíted, a bolti változat ugyanis tele van olajjal és adalékanyagokkal. Készítsd el otthon, szórj rá egy kis parmezánt vagy sörélesztőpelyhet, az íze nagyszerű lesz.
  • Sült csicseriborsó – tele van növényi fehérjével és rostokkal. Ízesítsd fűszerekkel, egy kis chilivel, hidd el, a diétád után is imádni fogod.

Forrásunk volt; Címlap: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X