Főoldal > DIÉTA > Ezek az ételek segíthetnek lefogyni

Ezek az ételek segíthetnek lefogyni

bikini bodydiétafogyásfogyókúra
0

Írta:

Még nem késő elérni az álomalakot! Hogy ne kelljen sanyargatnod magad káros diétákkal, nézz körül listánkon, melyek azok az ételek, amelyek elősegíthetik a gyorsabb fogyást.

Itt a nyár, de te még mindig küzdesz azért, hogy elérd az álomalakot? Az önsanyargatás sosem megoldás, ráadásul hiába áll rendelkezésünkre ma már több tucat sokat ígérő diéta, a gyors súlyvesztésnek veszélyes következményei lehetnek. A következő ételek fogyasztásától ugyan nem fogsz rögtön megszabadulni a felesleges kilóktól, ugyanakkor segíthetnek, hogy egy jól átgondolt diétába beillesztve tápláljanak és feltöltsenek energiával mindezt úgy, hogy közben nem érzed magad éhesnek!

Fehérjedús ételek 

A fehérje jót tesz az izmok fejlődésének és a teltségérzetet is elősegítik úgy, hogy közben nem feltétlenül terhelnek felesleges kalóriákkal.

A csirkemell, a pulykamell, a sovány marhahús vagy éppen tojás és a lazac tele van fehérjével, ezek az alapanyagok egy kiadós reggeliben vagy egy finom és laktató ebédben is megállják a helyüket persze attól függően, mivel fogyasztod őket. A krumpli, a rizs és a szénhidrátban gazdag köretek helyett olyan zöldségköreteket érdemes választani melléjük, mint a spenót, a sóska vagy a zellerszár, előbbi kettő fehérjetartalmuk mellett kiváló ásványianyag-, vitamin- és rostforrások, utóbbi pedig tele van értékes rostokkal, alacsony kalóriatartalmú, hidratál, valamint folsav, kálium, mangán, pantoténsav, B2-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, réz, kalcium, magnézium és a foszfor is található benne.

A hüvelyesek, úgy mint a bab, a borsó és a csicseriborsó szintén magas fehérjetartalommal rendelkeznek és nagyon laktatóak, ezen felül nagyon jó hatással vannak az anyagcserére.

Vitaminban gazdag finomságok

Bár mértékkel ugyan, de nasinak, például csokoládé vagy chips helyett ajánlott dióféléket és magvakat fogyasztani, ezeket ugyanakkor inkább napközben és nem az esti órákban, mértékkel (mondjuk napi egy marékkal) érdemes rágcsálni. Csökkentik az éhségérzetet, kiváló fehérje-, rost- és egészséges zsírforrások, és még finomak is. Remekül illenek a reggeli zabkásába, ami szintén nagyon jó választás diéta idején, a zab ugyanis magas rosttartalma mellett lassan szívódik fel, így sokáig jóllakottnak érezzük tőle magunkat. 

Cereal porridge with butter decorated with berries.

A gyümölcsöket sem szabad mellőzni, kifejezetten a nyári szezonban érdemes kihasználni jótékony hatásaikat. Az olyan bogyós gyümölcsök, mint például a ribizli, a szeder, az áfonya, a málna és az eper magas C-vitamintartalommal rendelkeznek, magas a rost- és az antioxidáns-tartalmuk is.

Forrásunk volt.

Címlap: Getty Images

 

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X