Főoldal > DIÉTA > Ezzel a megoldással tüntetheted el gyorsan a hasi hájat

Ezzel a megoldással tüntetheted el gyorsan a hasi hájat

DASH diétadash-étrendhasi hájzsigeri zsír
0

Írta:

Szénhidrátcsökkentett diéta helyett a szívbarát DASH-diéta lehet a megoldás a hasi háj eltüntetésére.

A hasi zsírtól való megszabadulás rengeteg embernek okoz nehézséget. A viszceláris zsírnak is nevezett zsírréteg öleli körbe a belső szerveket, az itt található, veszélyes zsigeri zsír pedig gátolhatja a vérkeringést illetve a nyirokkeringést, szív-és érrendszeri problémákat okozhat, de a magas vérnyomás és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához is vezethet.

A dietetikusok szerint a hasi háj eltüntetésére a megfelelő mozgásforma (például biciklizés, futás) mellett a DASH-diéta jelenthet megoldást.

Close up of a sport woman with her sexy belly, she holding a bowl of fresh healthy food

A szívbarátnak mondott DASH-diéta (Dietary Approaches to Stop Hypertension) eredetileg a magas vérnyomás leküzdésének érdekében jött létre, sokak szerint pedig bizonyos értelemben a szintén közkedvelt és elismert mediterrán diétára hasonlít. A DASH-diéta a magas vérnyomás mellett a veseelégtelenség, a stroke és például a szívbetegség leküzdésében is segítséget nyújthat.

A DASH-diéta rengeteg gyümölcsre és zöldségre, teljes kiőrlésű gabonákra, például zabpehelyre, bulgurra, barna rizsre és a sovány húsfélékre épít fel étrendet, a vörös húsok, a só- és cukorfogyasztás valamint a tejtermékek fogyasztása azonban háttérbe szorul. Szakértők szerint a mérsékelt sófogyasztás miatt kedvez a diéta a magas vérnyomásban szenvedőknek, ugyanakkor a só elvonása egy plusz jótékony hatást is rejt magában, ha ugyanis kevesebb sót eszünk, az nem tudja annyira megkötni a vizet a szervezetben, ezáltal rengeteg felesleges, megkötött víztől szabadulhatunk meg, ráadásul a puffadás kialakulásának esélye is csökken.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X