A tojássárgája értékes tápanyagok forrása, míg a zsírok elengedhetetlenek a megfelelő táplálkozáshoz.
A tojássárgája az egyik leggazdagabb forrása antioxidánsoknak, amelyek védik a szemeket a káros UV-sugaraktól. Ráadásul nem emeli meg a koleszterin szintet sem, éppen ezért érdemes beiktatni az étrendbe.
Sokan hiszik, hogy a zsírmentes ételek egészségesebbek, azonban a szervezetnek szüksége van zsírokra a megfelelő működéshez. A zsírmentes termékekben gyakran nagy mennyiségű transz- és telített zsírsav található. Fontos, hogy telítetlen zsírsavakat tartalmazó ételeket válassz, mint például az olívaolajat, halat vagy magvakat.
Tuti tipp: A vitaminok helyes szedésére is figyelni kell. Ha reggeli közben veszed be a vitamint, az étel csökkentheti a vitamin hatását. A legjobb, ha egy órával a reggeli előtt kapod be a napi adagot.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |