Főoldal > DIÉTA > Zsírfaló levesek: ezek a legjobbak

Zsírfaló levesek: ezek a legjobbak

levessúlycsökkentés
0

Írta:

A levesek remek folyadékpótlók, alacsony kalóriatartalmú és ízletes ételek, amelyek segíthetnek a súlycsökkentésben.

A levesek tökéletes folyadékpótlók, amelyek kis odafigyeléssel és minimális időráfordítással készíthetők el. Alacsony kalóriatartalmú, de ízletes fogások, ezért ideálisak a súlycsökkentéshez. A levesdiéta alapját a zöldségek adják, melyeket naponta többször is fogyaszthatsz, reggelire vagy késő esti étkezésre. Ne felejtsd el, hogy a levesdiéta során is elengedhetetlen a napi 3 liter víz fogyasztása!

Görög gyümölcsleves

Az őszibarack rengeteg magnéziumot és kalciumot tartalmaz, valamint magas C-vitamin tartalmának köszönhetően kitűnő antioxidáns. A recepthez szükséged van 7 dl hideg, frissen facsart narancslevére, 1 dl tejszínre, 20 dkg kockázott őszibarackra és 10 dkg ribizlire. Hűtsd le jó alaposan, és díszítsd jégkockával, friss mentalevével!

Sárgadinnye-leves

Kiváló üdítő, melyet főzés nélkül készíthetsz el! A sárgadinnye gazdag tápanyagokban, 95%-a vízből áll, így segít a felesleges kilók eltüntetésében. Vágj fel 1 közepes sárgadinnyét, adj hozzá 2 dl tejszínt, 50 g mézet, 2 dl fehérbort, 10 g friss gyömbért és mentalevelet. A dinnye maradékát turmixold le, és ízesítsd frissen facsart citrom levével!

Avokádókrém-leves

Ez a tápláló növény csökkenti a koleszterinszintet és tele van értékes tápanyagokkal. Az elkészítéshez szükséged lesz 2 avokádóra, 1 citrom levére, 6 dl húslevesre és 3 evőkanál olívaolajra. Ez a frissítő finomság érdemes minden falatra!

Tarator

A kovászos uborka egészséges, vitamindús alapanyag, amelyből könnyed uborkalevest készíthetsz. Használj 5 gerezd fokhagymát, 4 darab kovászos uborkát, 8 dl natúr joghurtot és ízesítsd borssal. Tálaláskor friss kaporral megbolondíthatod!

Joghurtos spenótleves

A spenót bővelkedik a jótékony tápanyagokban, segít a bőrproblémák és a vérszegénység kezelésében. Keverj össze 150 g friss spenótot 1 gerezd fokhagymával és 2 dl zöldségleves-alaplével, majd ízesítsd kefirrel.

Andalúz gazpacho

A spanyol konyha remeke, amely friss zöldségekből készül. A recepthez szükséges hozzávalók közé tartozik 0,5 kg paradicsom, 25 dkg uborka és több más zöldség. Alaposan hűtsd le, és tálald díszített zöldségekkel!


További cikkeink a témában