Főoldal > DIÉTA > Fogyj könnyű és laktató levesekkel!

Fogyj könnyű és laktató levesekkel!

diétafogyókúralevesrecept
0

Írta: and

Cikkünkben olyan levesek receptjeit ismerheted meg, amelyeket könnyen elkészíthetsz és nyugodtan fogyaszthatsz korlátlan mennyiségben, hiszen fő összetevőjük korántsem a zsír, a kalória vagy a szénhidrát, hanem a folyadék, a gyümölcs és a zöldség. Almás-mentás kovászos uborkaleves Hozzávalók:4 db nagy kovászos uborka2 db alma2 db húsleveskocka0,5 l kaukázusi kefir1 maréknyi koriandermag mentalevél Az uborkát és az […]

Cikkünkben olyan levesek receptjeit ismerheted meg, amelyeket könnyen elkészíthetsz és nyugodtan fogyaszthatsz korlátlan mennyiségben, hiszen fő összetevőjük korántsem a zsír, a kalória vagy a szénhidrát, hanem a folyadék, a gyümölcs és a zöldség.

Almás-mentás kovászos uborkaleves

Hozzávalók:
4 db nagy kovászos uborka
2 db alma
2 db húsleveskocka
0,5 l kaukázusi kefir
1 maréknyi koriandermag
mentalevél

leves3.jpg ()Az uborkát és az almát vágd apróra, majd a húsleveskockákat főzd fel 1 liter vízzel. Egy maréknyi koriandermagot – mozsárral vagy más erre alkalmas eszközzel – zúzz össze, majd szórd rá a tálba rakott almára és uborkára. Miután a leves teljesen lehűlt, öntsd bele ezt is a tálba, keverd hozzá a kefirt, és végül ízlés szerint szórd bele a felaprított mentalevelet is. A kész levest néhány órára rakd be a hűtőbe, majd élvezd a különleges ízvilágot.

Kukoricaleves tejjel

Hozzávalók:
olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
400 g csemegekukorica
0,5 l (rízs)tej
só/ételízesítő, bors, pirospaprika

Pirítsd meg az apróra vágott hagymát egy kiskanálnyi olajon, és a tűzről levéve szórj bele egy kis pirospaprikát. A tűzre visszatéve öntsd rá a – nem fagyott állapotban lévő – kukoricát, fűszerezd sóval/ételízesítővel és borssal, majd engedd fel kb. 2 dl vízzel. Ha a kukorica megpuhult, öntsd hozzá a tejet, és forrald össze az egészet. Legjobb, ha rízstejjel készíted a levest, mert az egészségesebb, mint a normál tej, de vedd figyelembe, hogy jellegzetes íze van.
A kész levest akár forrón, akár lehűtve is fogyaszthatod, mindenképp ínycsiklandó.

Paradicsomleves füstölt sajttal

Hozzávalók:
0,5 l paradicsomlé
10 dkg füstölt sajt
bazsalikom, só, bors
2 evőkanál tönkölybúzaliszt

Vásárlásnál érdemes megnézni a paradicsomlevek dobozán található tápértékeket, mert a kalória tekintetében nagy eltérések vannak a különböző márkák termékei között. Mindenképp 100 %-os gyümölcslét válassz, és lehetőleg ne a paradicsomszószhoz használatos, magas szénhidrát- és kalóriatartalmú sűrítményeket tedd a kosárba. A paradicsomlét bazsalikommal, sóval, borssal alaposan megfűszerezve forrald fel. A habarást úgy készítsd el, hogy a külön tálkába helyezett lisztbe óvatosan, apránként merj a levesből, keverd simára, majd csepegtesd vissza a levesbe, és jól keverd át. Még egyszer forrald fel a levest, és a tányérba reszelt füstölt sajtra merd rá azt, amíg jó forró. Egytálételként fogyaszd, mert a sajt és a habarás magas tápértéke miatt nem igényel második fogást.

leves2.jpg ()Gazpacho

Hozzávalók:
1db nagyobb paradicsom
1 db kígyóuborka
1 db lilahagyma
1/4 baguette
1 gerezd fokhagyma
8 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál balzsamecet
só, bors

A nagyobb darabokra vágott hozzávalókat egy tálban keverd össze, és sózd meg. Keverd össze a balzsamecetet az olívaolajjal, és locsold rá a keverékre. Letakarva, 12 órán keresztül hagyd állni a hűtőben, majd add hozzá a fokhagymát, és az egészet turmixold össze. Kb. azonos mennyiségű vízzel hígítsd fel, keverd bele a maradék olívaolajat, borsozd, sózd, és apríts bele uborkát. Kizárólag hidegen tálalható, de úgy nagyon finom.

 

 

Gyümölcsleves pirított mandulával

Hozzávalók:
2 mangó
1 nagy ananász
2 alma
2 banán
1 marék mandula
1 ananászjoghurt
(1 csomag vaníliás cukor)

1 mangót, az ananász felét, 1 almát, 1 banánt és 1 ananászos joghurtot turmixolj össze. A maradék gyümölcsöt vágd fel és serpenyőben – legjobb, ha WOK-ban – mézen pirítsd meg a mandulával együtt. Ha megengedheted magadnak, adj hozzá egy csomag vaníliás cukrot. Végül szórd a pirított finomságokat a levesbe, és már kész is a frissítő gyümölcskoktél.

Látogass el Sárvárra! – 7 ok, amiért érdemes


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X