Főoldal > FOGADOM > Így viselkedj az edzőteremben

Így viselkedj az edzőteremben

edzésedzéstervedzőteremgymszemélyi edző
0

Írta:

Meg van a bérleted, a mini edzésterved és tudod azt is, hogy mit és hogyan használj a teremben. Már csak néhány egyszerű, udvariassági és viselkedési szabályt kell elsajátítanod. Ezek többsége nincs ugyan kőbe vésve, de mégis ajánlott betartani őket.

Így kerüld el a kellemetlen helyzeteket az edzőteremben.

1. Ügyelj a tisztaságra

A megfelelő (tiszta) ruha és a váltócipő használata alap dolog. Ha leülsz egy gépre, vagy padra akkor tegyél magad alá törölközőt. Majd ha végeztél, akkor töröld le az izzadságot mindenről, amit használtál.

2. Figyelj másokra

Próbáld meg a többiek személyes terét tiszteletben tartani. Ne lóbáld, ne használd úgy a súlyokat, hogy az másokat esetleg zavarjon. Azért túlzásokra ne ess, ha valakit furcsának találsz, akkor se bámuld meg.

3. Udvariasan kérdezz

Ha szükséged van valamilyen eszközre, vagy gépre, akkor kérdezd meg azt, aki éppen használja, hogy bekapcsolódhatsz-e, vagy esetleg menj vissza később. Ha valamit nem tudsz a felszerelések használatáról, akkor is nyugodtan kérhetsz segítséget.

4. Ne stoppolj le semmit

Főleg hétköznap délután zsúfolt lehet a terem, csak addig használd a dolgokat, ameddig tényleg kell. Vagy a pihenőidőben engedj oda másokat is a súlyzókhoz.

Fitness woman workout with barbell on bench in gym

5. Érkezz pontosan a csoportos órákra

Tiszteld meg az oktatót és a társakat azzal, hogy pontos vagy. Ha mégis a kezdés után érkezel, akkor állj be a hátsó sorba és a lehető legcsendesebben kapcsolódj be az edzésbe.

6. Ne csinálj rumlit

Ne hagyd szerteszét a tárgyaidat, kulacsot, törölközőt se, súlyzót meg végképp ne. Ha fontos a mobil, legyen nálad, de ne a nyomkodásával teljen az időd. Felesleges dolgokat ne vigyél az edzésre (fésű, szájfény, sminkkészlet stb.).

7. Mindent arra használj, amire való

A teremben a legtöbb eszköznek, gépnek meg van a pontos használati módja. Próbáld meg ezeket a szabályokat betartani. A guggoló keretnél például soha, de soha ne bicepszezz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X