Főoldal > FOGADOM > Télen elkezdeni futni? Hidd el, ez az egyik legjobb időszak hozzá!

Télen elkezdeni futni? Hidd el, ez az egyik legjobb időszak hozzá!

edzésfutás
0

Írta:

Bizony nem csak tavasszal vagy ősszel érdemes elkezdened futni – ugyan télen hideg van, mégis számos szempontból ideális idő ez a futásra!

Ha az ünnepek után ráncba szednéd egy picit magad, vagy előre tervezed, hogy majd később állsz neki, akkor mondunk néhány jó okot, amelyek meghozzák a kedved!

Erősíti az immunrendszert

Az első hetekben már heti 3-4 alkalommal ha futsz 10-15 percet, az is erősíti az immunrendszeredet, így segít, hogy ellenállóbb legyél a téli nyavalyákkal szemben. Válassz egy kellemes, parkos helyet, és kezdd el a téli futást ott.

Senki nem látja majd, hogy izzadsz

Senki nem szeret izzadságban úszva megjelenni emberek között. A téli futásban az a jó, hogy a számos ruharéteg alatt senki nem látja majd, hogy izzadsz, de az is lehet, hogy igazán meg sem izzadsz majd, ha annyira hideg van.

Nem kell tartanod a bogaraktól

Hidd el, ha gyakorlott futó leszel, és tavasszal, nyáron is kocogsz majd, rájössz, mennyire idegesítő bogarak közt futni. Az egy dolog, hogy az arcodnak csapódhatnak, de az is megeshet, hogy az orrodban vagy a szádban kötnek ki. Télen ettől nem kell szenvedned!

A legjobb stresszcsökkentő

A hideg levegő már önmagában képes arra, hogy oldja a feszültséget, akárcsak a testmozgás. Mindezt kombinálva a csodaszép, havas tájjal, garantáltan megvan a legjobb módszer arra, hogy csökkentsd a stresszt. Amiből az ünnepek előtt, illetve az új évben ki is jut bőven mindenkinek.

Senki nem néz rád furán, ha lassan futsz majd

A jeges, havas, csúszós utak miatt nem árt az óvatosság. Egy kezdő futó még nem szokott kimondottan gyorsan futni, a téli futópályán pedig senki nem néz majd rád rosszallóan, ha óvatosabban kocogsz.

Megízlelheted a legjobb téli italokat

A futás végeztével rád fog férni, hogy felmelegedj. Ebben a meleg zuhanyon kívül egy ízletes forró ital is segíthet. Kakaó, tea, forró almalé – még egy jó indok, hogy végigkóstolgasd ezeket!

(VIA)

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X