Főoldal > FOGADOM > Ezek a legjobb ételek, ha jógázol

Ezek a legjobb ételek, ha jógázol

egészséges ételekjóga
0

Írta:

Olyan remek élelmiszereket mutatunk neked, amelyek támogatják a szervezetedet jógázás közben, és a kellő lendületet adják neked, hogy le ne pattanj a matracról!

Zöld leveles zöldek

A spenót, a rukkola, és a más zöld leveles zöldségek kiváló forrásai a C-, E- és K-vitaminoknak, a vasnak és a kalciumnak is, így feltöltenek energiával. A legjobb, ha ezeket az extra egészséges zöldségeket salátába vagy turmixba teszed ezeket.

Kakaó

A kakaó igazi szuperétel, amely tele van antioxidánsokkal, flavonoidokkal, melyek védik a szívet, és magnéziumot is, amely remek stresszűző. Akárcsak a jóga, a kakaó is segít, hogy hosszabb, boldogabb életet élhess.

Quinoa

Ha jógázol, szükséged van fehérjékre az energiához és a koncentráláshoz – a quino szuper választás mindehhez. Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, ezen kívül pedig B2-vitamint és magnéziumot is. Remek lassan felszívódó szénhidrátforrás, így segít szabályozni a vércukorszintedet is.

Bogyós gyümölcsök

Az élénk színű, ízletes bogyók antioxidánsban gazdagok, így védenek a betegségektől. Rostban gazdagok, így az éhséget is elűzik, alacsony kalóriatartalmú, mégis cukrot tartalmazó nassolnivalóként pedig energiát adnak a mozgáshoz is.

Lencse

A lencse a fiatalság forrása, az egyik legegészségesebb hüvelyes, amely tele van öregedésgátló folátokkal. Vasban és fehérjében gazdag, így energiát ad a mozgáshoz. Egy ízletes, indiai fűszerekkel teli lencsés egytálétel a legjobb választás!

Tofu

A tofu nagyon gazdag fehérjeforrás, amely tartalmazza a 9 aminosavat is. Ez az alacsony zsírtartalmú, kalóriaszegény étel remek választás jógázás előtt ebédre.

Citromos víz

Kávé helyett ébredés után igyál egy bögre meleg, citromos vizet. Ez támogatja az emésztőrendszeredet, lúgosítja a szervezetedet, és az izmok és ízületek egészségének megőrzését is segíti.

(VIA)

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X