Főoldal > FOGADOM > Ezért jobb a csoportos edzés a magányos sportolásnál

Ezért jobb a csoportos edzés a magányos sportolásnál

csoportos edzésedzésgymmozgás
0

Írta:

Te sem szeretsz egyedül sportolni? Inkább ellógod az edzést, mintsem a barátnőd nélkül menj futni?

Ne aggódj, az emberek többsége így van ezzel – legalábbis a legújabb kutatások szerint!

Vannak, akik jobban tudnak haladni, fókuszálni, ha egyedül, önmagukban sportolnak – kitűnő példa erre a jóga, a pilates és az úszás egyre növekvő népszerűsége. A legtöbben azonban mégsem szeretnek magányosan edzeni. A legújabb kutatások eredményei azt is elárulták, hogy miért.

Egy friss tanulmány 69 (18 és 45 év közötti) önkéntes segítségével készített felmérést az emberek sportolási szokásairól úgy, hogy a jelentkezőket három kategóriába sorolták. Az elsőben szereplő önkéntesek különböző csoportos edzéseken vettek részt, a másodikban lévők két-három társukkal együtt mozoghattak, míg az utolsó, azaz a harmadik kategóriában lévők csak egyedül sportolhattak hosszú heteken át.

Az eredmények megdöbbentőek lettek, ugyanis azok, akik magányosan edzettek, a teszt végére sokkal rosszabb lelkiállapotba kerültek, mint akik csoportosan vagy néhány társukkal együtt mozogtak.

Ezek után tehát elmondható, hogy a csoportos edzésekre nemcsak a jó társaság miatt érdemes eljárni, hanem azért is, mert a barátokkal való mozgás bizonyítottan csökkenti a stresszt és az idegességet, ami alapvető feltétele az egészséges életmódnak.

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X