Főoldal > kihívás > #kerekpopsi kihívás – 4. edzés

#kerekpopsi kihívás – 4. edzés

#kerekpopsialakformálásedzésfenékformálásizomkerek fenékpopsizsírégetés
0

Írta:

Jöhet az eheti első edzés? Készen állsz a popsiformálásra? Péntek Enikő ismét egy szuper edzés hozott!

ZONA Up&Down 
Újabb saját testsúlyos popsiformáló gyakorlatsor jön, ami az intervall rendszerre épül. A kicsit hosszabb, 35 mp-es aktív szakaszokat 15 mp-es pihenőszakaszok kötik össze. 4 teljes körünk lesz, az egész edzés mindössze 20 percet vesz igénybe. A gyakorlatokat helyesen, teljes mozgástartományban, tempósan végezzük, pörgetjük. Így az izommunka mellett erős lesz a kardió hatás. Az “Up&Down” fantázianévhez híven állásban végzett gyakorlatot kéztámaszos követ és egy-egy gyakorlaton belül is érvényesül majd az “egyszer fenn, egyszer lenn” elv. Akkor jöjjenek a feladatok!

1. X-jump

Guggolásban szökkenünk és váltva az ellentétes bokát érintjük. Teljesen nem egyenesedünk fel a szökkenésnél, hátunk egyenes, térdek hajlítva, nem mennek a lábujjak vonalán túl.

X-jump 1.

X-jump 2.

X-jump 3.

2. Rák szökkenés

Hátsó kéztámaszban váltva rúgunk előre a lábunkkal, miközben elrúgjuk magunkat a talajtól. Kézfejek párhuzamosan előre néznek.

Rák szökkenés 1.

Rák szökkenés 2.

3. Harántterpeszben fel-le box

Harántterpeszben mélyen le (térdhajlítás), majd felfelé boxolunk tempósan, lendületesen. A harántterpesz legyen nagy, az elöl lévő térd a lábujjak vonalán belül marad.
(Megcsináljuk a gyakorlatot másik oldalra is.)

Harántterpeszben fel-le box 1.

Harántterpeszben fel-le box 2.

4. Hátrarúgás váltva

Kéztámaszban vagyunk, popsi kitolva, lábak közel a kezekhez. Egyik lábbal magasra felrúgunk (hátra), majd zárjuk a lábat a másik mellé. Rúg-zár, rúg-zár. Tempósan, erőteljesen, izomból.
(A rúgásokat megcsináljuk a másik lábbal is)

Hátrarúgás váltva 1.

Hátrarúgás váltva 2.

Kíváncsi vagy a #kerekpopsi kihívás többi edzésére is? Itt megtalálod őket! 

1. edzés

2. edzés

3. edzés


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X