Főoldal > MAGAZIN > Lusta vagy? Akkor így eddz!

Lusta vagy? Akkor így eddz!

alakalakformálásedzésizommozgássporttesttestmozgás
0

Írta: and

Próbáld ki egyszerű, de nagyszerű tippjeinket, melyekkel észrevétlenül dolgozhatod le az extra gombóc fagyit&

Próbáld ki egyszerű, de nagyszerű tippjeinket, melyekkel észrevétlenül dolgozhatod le az extra gombóc fagyit… 

Ezekkel az egyszerű, bárhol és bármikor végrehajtható mozdulatokkal máris tettél egy kicsit azért, hogy ne hagyd el magad teljesen, és a lustálkodós napokon is karban tartsd az alakod. Persze jó, ha tudod, hogy ezek a gyakorlatok nem érnek fel egy rendes edzés hatékonyságával, de a semminél azért sokkal jobbak!

Hétköznapokon

Cseréld le a munkahelyi székedet egy fitballra, így ülés közben a derekad és a hasizmaid folyamatosan dolgoznak, jobb lesz a tartásod. Akár pattoghatsz is rajta, ami segít a gonosz narancsbőr eltüntetésében is, mert jól „megnyomorgatja” a fránya zsírsejteket. A nap végére pedig akár 270 kalóriával többet égethetsz el, mintha egy sima irodai széken csücsülnél.

Ahelyett, hogy megállnál a mozgólépcsőn, inkább gyalogolj fel a metróból, a munkahelyeden pedig a lift helyett válaszd a lépcsőzést – így máris erősítetted a feneked és a combod.

Ha állva utazol a tömegközlekedésen, akkor is simán tudsz edzeni. Állás közben szorítsd össze a farizmaidat, tartsd feszesen őket, majd lazítsd el. Ismételd, ahányszor csak kedved tartja, és próbáld meg minél tovább összeszorítva tartani őket. Tökéletes popsierősítés, teljes inkognitóban!

Sorban állás közben, unatkozás és a telefonod ideges nyomkodása helyett formáld a vádlid, azzal jobban telik az idő. Állj egyenesen, emelkedj lábujjhegyre, amilyen magasra csak tudsz, majd ereszkedj vissza a talajra. Ha közben halad a sor, akkor lábujjhegyen lépj előre!

Vásárláskor a bevásárlókocsi helyett válassz kosarat. Így egyrészt csak azt pakolod bele, amit el is bírsz, és amire tényleg szükséged van, másrészt remekül edzheted a karjaidat a megtömött kosár segítségével – mindkét kezeddel végezz 15-15 bicepszerősítést!

strandedzes2.jpg ()

Fogócskázz a gyerkőccel a játszótéren! Ahelyett, hogy a padon gubbasztanál, miközben a csemetéd vagy a kistesód össze-vissza rohangál, inkább szaladgálj vele te is, kergetőzzetek, fogócskázzatok. Így aktívan tölthetitek a közös szabadidőt, és te is végig mozgásban leszel.

Tévénézés közben a kanapén fekve emeld fel nyújtva derékszögig először a jobb lábad, ereszd vissza, majd jöhet a bal is. Ismételgesd felváltva, a reklámblokkok alatt, ezzel erősítheted a hasizmaidat és a feneked is dolgozik egy kicsit.

A belső combjaidat is simán tudod formálni tévézés közben: feküdj hanyatt, a kezeiddel támaszkodj meg magad mellett, a lábaid emeld fel úgy, hogy a felsőtesteddel derékszöget zárjon be. Amennyire tudod, terpeszd szét a lábaid, majd zárd össze őket.

Nyaralás közben

Strandon, napozás közben is tehetsz azért, hogy feszes és kerek legyen a feneked: a fenékfeszegetést háton vagy hason fekve is csinálhatod. Csak szorítsd össze és ernyeszd el a farizmaidat, minél tovább bírod, annál jobb! 

Hason fekve könnyen erősítheted a hátad és a derekad is: tedd a kezed tarkóra, a lábaid legyenek kinyújtva, és emeld fel a felsőtested úgy, hogy a hasad leszorítod a talajra, majd ereszkedj vissza. 10-15 felemelkedés után akár folytathatod is az alvást.

A teljes cikket még több tippek keresd a Wellness magazinban!


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X