Főoldal > MAGAZIN > Kezdd februárban az életmódváltást!

Kezdd februárban az életmódváltást!

diétaéletmódváltásfogadalomfogyásfogyókúra
0

Írta:

Statisztikák szerint az újévi fogadalmaknak mindössze 8 százaléka jár sikerrel, a többi elhatározás lemondó sóhaj kíséretében tűnik el a süllyesztőben. Ám egy ügyes trükkel kikerülheted mindezt: idén kezdd februárban a változást!

Gondolj bele, mivel telt (rosszabb esetben) a december! Stressz, rohangálás, partik és családi vacsorák, ahol bőven fogyott a zsíros étel, az édesség és az alkohol, majd mindez a karácsonyi és a szilveszteri habzsolásban csúcsosodott ki. Nem lehet egyszerre, egyetlen nagy levegővel megvonni magadtól mindent, amit az év utolsó hónapjában túlzásba vittél, tested-lelked fellázad, ha ilyen drasztikusan lendülsz át az egyik végletből a másikba. Ráadásul ott van a rengeteg maradék: a kamrában még ott bujkálnak a megmaradt csokimikulások, és a mélyhűtő is tele. Csoda lenne, ha nem csábulnál el.

A február anyagi szempontból is jobb hónap a kezdésre. A legtöbb család alaposan kiköltekezik az ünnepekre, a január pedig a szigorú takarékosság hónapja. Hamar elmúlik a lelkesedésed, ha a szerény költségvetésből kell beszerezni az egészséges étkezés „indulókészletét”, a teljes kiőrlésű pékárukat, a biozöldséget, a nyírfacukrot, és megvenni az edzőterembe a bérletet. Februárra viszont általában a pénztárcánkban is helyreáll a rend.

Mi legyen hát a januárral? Mindez nem azt jelenti, hogy januárban nyugodtan élhetsz tovább egészségtelenül. A terep előkészítésére kiválóan alkalmas ez a hónap – egy kis felkészüléssel több esélyed van rá, hogy a februárban elkezdett életmódváltás hosszú távon is megállja a helyét.

Fejtsd meg, miért híztál! Kezdd az újévet naplóírással! Jegyezd fel egy-két hétig pontosan, mi kerül a tányérodba és a poharadba. Azt is melléírhatod, milyen lelkiállapotban voltál, amikor enni kezdtél. Egy precízen vezetett étkezési napló leránthatja a leplet a stressz miatti nassolásról, és segít jobb döntéseket hozni.

Szervezz segítő csapatot! Januárban már látszik, ki kezdett életmódváltásba a környezetedben. Ők biztosan nem fognak haragudni, ha februárban becsatlakozol melléjük, és az addigi tapasztalataikból mindjárt tanulni is lehet.

A teljes cikket keresd a Wellness magazin 2016. januári számában! 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X