Főoldal > MAGAZIN > Rubint Réka: „A csoda mindenkiben benne van”

Rubint Réka: „A csoda mindenkiben benne van”

edzésenergiaizommozgásRubint Réka
0

Írta:

A tónusosabb, izmosabb test csak grátisz, ha az edzéseiről van szó. Az igazi kincs a hamisítatlan Rubint Réka életérzés, ami már az első pillanatban ránk ragad, amint kimondja: „Na még egyszer! Meg tudod csinálni!”

Pár hónappal ezelőtt egy barátnőm hosszabb kihagyás után újra sportolni kezdett, aminek áldásos hatását azonnal észrevettem. Meg is kérdeztem, hogy mi a titka a lendületes fejlődésének, mire ő csak ennyit válaszolt: „rubintrékázom”. Hát igen, a Rubint Réka név bizony fogalommá vált. „17 évvel ezelőtt forgattuk az első Rubint Réka: Add önmagad! VHS kazettát, azóta a fitnesz egyre népszerűbb lett, nemcsak Magyarországon, de világszinten is, több az edző, rengeteg a lehetőség és az új impulzus. Ennek ellenére még most is folyamatosan nő az óráimat és táboraimat látogató tornázók száma, ami hatalmas megtiszteltetés számomra. Ha meg kellene tippelnem, hogy mi a varázsom, akkor azt mondanám, az az energia, amivel a kezdetek óta az egész pályafutásomat csinálom és élem az életem. Az a határtalan szerelem, amit nekem a mozgás jelent, ugyanúgy átragad a csoportos edzések résztvevőire, mint a videók nézőire.” Réka igazi motivátor, és mi másra lenne szükségünk a tavaszi zsongás közepette, mint valakire, aki biztat, megmozgat és feltölt élettel?

Mikor készül a nyári forma?

„Az a tapasztalatom, hogy a március, április sokaknál a kapkodásról szól. Mindenki szeretne azonnal, szinte egyik napról a másikra formába lendülni, pedig egyáltalán nem mindegy, ki honnan indul. Nekem egy jeles esemény előtt csupán egy hétre van szükségem ahhoz, hogy csúcsformába hozzam magam, mert egész évben a tudatosság és következetesség jellemzi a mindennapjaimat, amiről sokan azt gondolják, hogy ha valaki életvitelszerűen tudatosan él, az folyamatos lemondásokkal jár. Ez a legnagyobb tévedés! Erre tökéletes példa az Űrhajós diéta és a Norbi Update elve, ami szerint az életmódváltás része lehet egy finom kakaóscsiga, pogácsa, epres sajttorta, de még a csirkepaprikás tarhonyával is. Csak a szabályokat kell betartani és heti 2-4 alkalommal, minimum 15- 20 percet sportolni! Túlzott súlyfelesleggel és mozgásszegény, inaktív múlttal se mondjunk le magunkról, merjünk változtatni! Az eredmény és a csoda mindenkiben benne van. Egyetlen ember szükséges a megvalósításához, és az a személy te magad vagy. Mindenkinek sikerül, csak meg kell hozni az elhatározást, és meg kell tenni érte mindent, minden áron, hogy elérjük a kitűzött célt. Lesznek olyanok, akik irigylik majd a kitartó munkát, és megpróbálnak az utadba állni, de ez soha ne tartson vissza, és ne bizonytalanítson el, hanem adjon még nagyobb erőt és lendületet!”

Az első lépések

A kezdeti elhatározás a legnehezebb, többek között azért, mert kétségbeesünk, ha elsőre nem tudunk kilométereket futni, vagy egy órán keresztül, megállás nélkül edzeni a teremben. „A tavasz szuper időszak arra, hogy megújulj, és változtass azon az életvitelen, aminek köszönhetően olyan testben élsz, amit utálsz. Kezdd kicsiben – a kevés mozgás is több mint a semmi. Ha ma csak 100 métert tudsz kocogni, ne csüggedj, mert ez pont 100 méterrel több annál, mintha el sem kezdted volna. Ha a 60 perces edzésből 7-et megcsinálsz becsülettel, akkor arra a hét percre legyél büszke! Ugyanakkor bíznod kell abban, hogy hosszútávon képes vagy elérni a céljaidat. Nincs más feladatod, mint kitartani az elhatározásod mellett, megadni magadnak a változáshoz szükséges időt és türelmesnek lenni, mert az eredmény nem egyik napról a másikra fog megérkezni. Amikor az edzésemre eljön valaki, aki tegnap döntötte el, hogy életmódot vált, attól én sem várom el, hogy tökéletesen guggoljon. Az én feladatom az, hogy megtanítsam és segítsem őt abban, hogy a lelkesedése és az energiaszintje stabil maradjon. Elkezdeni nehéz, de ha megtalálod azt a sportot, amiben örömödet leled, akkor a heti 2-3 alkalmat, amit edzéssel töltöttél, te magad fogod 4-5, akár 6 alkalomra növelni. Érezni fogod, hogy azok a napok, melyeknek része volt a mozgás, más hangulatban, más energiaszinten zajlottak. Érezni fogod, hogy ez az a drog, amire szüksége van a lelkednek.”

A teljes cikket megtalálod a Well&fit magazinban. 


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X