Főoldal > MOZGÁS > Vastag lábaid vannak? 3 tipp, ami segíthet

Vastag lábaid vannak? 3 tipp, ami segíthet

biciklizésfutásmozgássquash
0

Írta:

1. Fallabdázz! Ha karcsú lábakra vágysz, szereted az intenzív, koncentrációt és kitartást igénylő sportokat, akkor a fallabdázást neked találták ki. Ez a mozgásforma igen dinamikus lábmunkát igényel (a labadadogatás közben például nagyon sok a kitámasztás, megállás, rövid távú sprintfutás), így a játék közben a szervezeted sok zsírt éget el, miközben intenzíven dolgoznak az izmok.  Tippünk:Ha heti kétszer-háromszor 1-1,5 órat fallabdázol, akkor […]

1. Fallabdázz!

Ha karcsú lábakra vágysz, szereted az intenzív, koncentrációt és kitartást igénylő sportokat, akkor a fallabdázást neked találták ki. Ez a mozgásforma igen dinamikus lábmunkát igényel (a labadadogatás közben például nagyon sok a kitámasztás, megállás, rövid távú sprintfutás), így a játék közben a szervezeted sok zsírt éget el, miközben intenzíven dolgoznak az izmok. 

0021272_1.jpg ()

Tippünk:
Ha heti kétszer-háromszor 1-1,5 órat fallabdázol, akkor néhány hét elteltével már szemmel látható eredményei ehetnek a kitartásodnak.  

2. Pattanj bringára!

Te is irigykedve figyeled a biciklisek gömbölyű, izmos vádliját? A kerékpározás az egyik olyan sportág, amely hatékonyan fejleszti az alsó végtagokat. A biciklizés közben végrehajtott ciklikus mozgás hatására nemcsak a szív- és vérkeringési mutatód növekszik, hanem tüdőd kapacitása is pozitív irányba változik. A biciklizés fejleszti és csinosítja a négyfejű combizmot, a farizmokat, a combhajlítót és a vádlit is.
Tippünk:
Amíg jó idő van, pattanj bringára, és kerekezz minél többet. Heti háromszor 40 perc közepes intenzitású biciklizéssel könnyen formába hozhatod a petyhüdt lábizmokat.
   

3. Bújj futócipőbe!

A futással kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Általában kétféle embertípus létezik: az egyik, aki szeret futni, a másik, aki nem. Egyet azonban leszögezhetünk: a futás hasznos, mégpedig több szempontból is. Javítja az állóképességet, növeli a szív és tüdő kapacitását, erősíti az izmokat és javítja a test oxigén ellátottságát, miközben formálja a lábakat.
Tippünk:
Hetente minimum háromszor szakíts időt a reggeli vagy az esti órákban 30-40 perc, közepes intenzitású futásra. Figyelj arra, hogy futás előtt már ne terheld meg a gyomrodat nehéz ételekkel, és ha végeztél, igyál elegendő mennyiségű ásványvizet vagy frissen facsart gyümölcslevet.
 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X