Főoldal > MOZGÁS > Így válaszd meg a sportoláshoz alkalmas öltözetet

Így válaszd meg a sportoláshoz alkalmas öltözetet

edzés
0

Írta:

A rendszeres testmozgás az egészségünk megőrzésének egyik alappillére. Hogyan válasszunk a sportoláshoz megfelelő és kényelmes öltözetet? Adunk pár tippet!

A minőségi sportruházat elengedhetetlen ahhoz, hogy sportolás közben is jól érezzük magunkat a bőrünkben. Miért fontos – például nők esetében – a jól megválasztott fehérnemű, melltartó vagy leggings?

Milyen szempontok szerint válasszuk ki a sportoláshoz az öltözékünk? Hoztunk pár támpontot:

Légáteresztő képesség: a jó sportruha könnyed és légáteresztő, annak érdekében, hogy segítse a test hűtését és a nedvesség elpárologtatását, amely az izzadás során keletkezik.

Kompressziós zoknik, harisnyák: túrázók, biciklisek, futók körében nagyon kedvelt a kompressziós zokni/ harisnya, ami javítja a vérkeringést a lábakban, ezáltal hatékonyabbá válik az edzés is.

Rugalmasság: vannak sportágak, ahol az anyag rugalmasságának fontos szerep jut: sokkal kényelmesebb a hajlékonysági elemek gyakorlása, jóga vagy pilates közben egy könnyed rugalmas női leggingsben. A túl merev, feszes ruha nem csak megnehezíti a mozdulatokat, de ki is dörzsölheti a bőrt.

Sportmelltartó: a jól megválasztott sportmelltartó a nők számára a sportolás közben nagy segítség, hiszen kényelmet és megfelelő tartást biztosít a fehérnemű. További előnye, hogy könnyen mosható, légáteresztő, így nem irritálja a mellek alatti vagy közötti érzékeny bőrt.

Sportfehérnemű: fokozott fizikai aktivitáshoz a legjobb a díszítés nélküli, varrásmentes női alsóneműk. A sportalsóneműk a szélesebb felső szegélynek köszönhetően tökéletesen illeszkednek, nem szorítanak és nem okoznak benyomódásokat. Legjobb a pamutból, bambuszszálból vagy speciális funkcionális anyagokból készült sportfehérnemű, amikbe edzés közben sem izzadunk bele.

A legfontosabb sportruhák, amiknek minden legyen helye a gardróbban:

  • Leggings: a kevésbé megerőltető sportokhoz a széles derékrésszel készült pamut modellek kiválóak, a nagyobb fizikai igénybevétellel járó sportokhoz azonban fontos, hogy funkcionális anyagokból készült modelleket preferáljunk.
  • Sportmelltartó: A mérsékelt támaszt adó sportmelltartók tökéletesek jógához, gyors gyalogláshoz, pilates edzéshez. A középfokú támaszt adó fazonok alkalmasak síeléshez, görkorcsolyához vagy bringázáshoz, míg futáshoz, labdás sportokhoz nagy fokú támaszt adó sportmelltartót érdemes választani.
  • Fehérnemű: a női sportfehérneműk kényelmet és funkcionalitást biztosítanak sportolás során. Segítenek abban, hogy minden zavaró hatástól mentesen csak a célra tudjunk összpontosítani. Nem csúszik el, nem dörzsöl és nem ragad kellemetlenül a bőrre.

Szponzorált tartalom. A cikk az Astratex megbízásából készült.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X