Főoldal > PSZICHÉ > Így éld túl könnyedén a telet!

Így éld túl könnyedén a telet!

filmkönyvmozgástélwellness
0

Írta:

1. rész

Mozdulj!

Most igazán nem lehet kifogás a fülledt edzőterem, úgyhogy keress egyet a munkahelyed vagy a lakásod környékén. Ha hajlamos vagy rá, hogy otthon ellustulj, akkor rögtön munka után vedd az irányt a konditerem felé! Nem muszáj a monoton gépeket választanod, a legtöbb helyen már rengetegféle edzési lehetőség közül választhatsz. Ha túl sok a stressz, próbáld ki a kangoot, ha táncolni szeretnél, válaszd a zumbát, ha pedig valami lassúbb mozgásra vágysz, a pilatest neked találták ki. Edzés után szaunázz egy jót – ezzel megelőzöd a kemény izomlázat és még a méregtelenítésben is segít. Meglátod, néhány alkalom után függő leszel és hiányozni fog a rendszeres mozgás. Jobban bírod az ülőmunkát, nyugodtabban alszol és a keringésed is felgyorsul, aminek köszönhetően a hideget is jobban fogod bírni.

Otthoni wellness

A kinti zimankó miatt hajlamosak vagyunk begubózni a jó meleg lakásban. Ha te is gyakran így teszel, akkor használd ki az időt és fordíts gondot az otthoni szépségápolásra. Ilyenkor jól esik egy forró fürdőt venni, szerelkezz fel fürdősókkal, habfürdőkkel, olajokkal.

shutterstock_69091012.jpg ()Ne feledkezz meg az arcodról sem, készíts házilag pakolásokat, amelyek feszessé és puhává varázsolják bőrödet, még ebben a borzasztó időben is. Mindjárt itt a tavaszi felfrissülés és megújulás ideje, nem mindegy milyen alapállapottal kezdesz neki.

Wellness Cafe tipp: Zabkása maszk: Fél pürésített banánt, negyed csésze zabkását tejjel megfőzve, egy tojást és fél evőkanál mézet keverj össze, majd vidd fel az arcodra. A zabkása tisztítja és gyógyítja a bőrt, tápláló vitaminokkal és ásványokkal látja el. A banánban rengeteg az A-vitamin, a tojás a lecitin puhító hatásával van felvértezve, a méz pedig megóvja a bőr természetes védőrétegét. 15 perc elteltével, langyos vízzel öblítsd le! Meglátod, bőröd puha és finom tapintású lesz.

Olvass és filmezz kedvedre!

A jó idő beköszöntével a legtöbbünk élvezi, hogy kiszabadulhat a négy fal közül és sorra szervezi a programokat a szabad levegőn. Ha télen még a gondolatától is irtózol a kirándulásnak vagy bármilyen szabadtéri sportnak, akkor használd ki a bent töltött időt, és hozd be a lemaradásod könyvek és filmek terén.

Sajnos köztudott, hogy nagyon kevés időt fordítunk olvasásra, ne erősítsd te is ezt a statisztikát. Írd össze, mik azok a könyvek, amiket már régóta el szeretnél olvasni, de valamiért soha nem sikerült rájuk időt szakítani. Burkolózz be egy-egy fagyos délutánon egy jó meleg pokrócba, és vesd bele magad a könyvek világába! Ha nem csak az olvasást, de kedvenc sorozataid is elhanyagoltad, tankolj fel DVD-kből is jó alaposan. Nincs is jobb szórakozás néha, mint egy nagy tál pattogatott kukoricával az öledben végig izgulni, hogyan alakul kedvenc szereplőid élete.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X