Főoldal > PSZICHÉ > Találd meg a legjobb álláskereső portált!

Találd meg a legjobb álláskereső portált!

álláskeresésinternetkeresőoldalportál
0

Írta: and

Amikor állást keresel, nagyon fontos, hogy ezt megfelelő helyen tedd, különben nem lehetsz sikeres. Sok álláskereső portál létezik, és bár mind egy kicsit hasonlít, azért mégiscsak mások. Most négy oldal jó és rossz tulajdonságait mutatjuk be, hogy segítsünk megtalálni te hol böngéssz a sikerérét. Profession.hu A legnépszerűbb álláskereső portál. A főoldalon található a Karriereszközök rovat, […]

Amikor állást keresel, nagyon fontos, hogy ezt megfelelő helyen tedd, különben nem lehetsz sikeres. Sok álláskereső portál létezik, és bár mind egy kicsit hasonlít, azért mégiscsak mások. Most négy oldal jó és rossz tulajdonságait mutatjuk be, hogy segítsünk megtalálni te hol böngéssz a sikerérét.

Profession.hu

allaskeres2.jpg ()A legnépszerűbb álláskereső portál. A főoldalon található a Karriereszközök rovat, ami nagyon praktikus. Találhatsz benne önéletrajz és kísérőlevél mintákat, tanácsokat, és különböző hasznos kalkulátorokat, mint a szabadságkalkulátor, vagy a bérkalkulátor.
Ha az állások között szeretnél böngészni, azt megteheted a főoldalon, ahol csak az általad kívánt munkakörre kell kattintanod, és máris láthatod az ajánlatokat. Itt a kiválasztás után a jobb oldalon megjelenő sávban ezen belül is tudsz szűrni orientáció, hely és más szempontok szerint. Ha eleve pontosabban keresel, akkor használhatod a jól működő részletes keresőt.
Kis hátránya, hogy amikor pontos helyen keresel, akkor a találatok között esetleg előfordulnak környező települések is, valamint egy pontos munkakör mellett becsúszhat más hasonló is.

Jobmonitor.hu

A rendkívül egyszerű kezdőlapon három lehetőséged van. Válogathatsz a megadott tevékenységi körök között, térség szerint, vagy egy általad választott kulcsszóra is rákereshetsz. Ha ezek neked elegendőek, akkor semmi gond, azonban a részletes keresőhöz csak nagy türelemmel kezd neki. Sajnos itt nagyon lassan működnek a bejelölések, és előfordulhat, hogy hibát jelez közben. A másik sokkal nagyobb probléma, hogy a hirdetések nem időrendben jelennek meg, hanem össze-vissza, így erre nem árt odafigyelni, nehogy kellemetlen meglepetés érjen. Ha az egyszerűséget kedveled, nem egy rossz oldal.

Jobline.hu

Kellemes kinézetű keresőoldal, ahol rögtön nekiláthatsz a böngészéshez kategóriák és a munkavégzés helye szerint, de itt található két másik lehetőség is, ahol csak diákmunkát kereshetsz, és ahol konkrét cégek ajánlatait találhatod meg, nem tanácsadó irodákét. Ezen kívül a főoldalon megtalálhatók a legfrissebb, és a legolvasottabb ajánlatok is.
Továbbá az oldalon található még bérkalkulátor, karriertanácsok, valamint magazin is. Különlegesség, hogy az önéletrajzodat e-mailben elküldheted, és egy karrier-szakértő segít abban, hogy mi jó benne, vagy mit hogyan kellene átalakítanod, hogy minél hatásosabb legyen, de bármilyen álláskereséssel kapcsolatos kérdésedre válaszol. Itt is megvan az a probléma, hogy ha például Budapesten keresel állást, akkor nagy valószínűséggel több vidékit is bele fog venni. A kulcsszóra keresés elég pontatlan, irodavezetőnél  például kihozza a termeléstámogató mérnököt is.

Cvcentrum.hu

A többi oldalhoz hasonlóan működik a kezdőoldal, kereshetdsz tevékenység és munkavégzés helye szerinti bontásban. Ha kulcsszóra keresel, elég változatos eredmények jelenhetnek meg, például a titkárnőre keresve útépítő technikus. Szintén érdekesség, hogy az álláshirdetések között megtalálható továbbképzés, ajándék mozijegy vagy oktatás is.
Nagyon praktikus, hogy azonnal látható a hirdetés feladásának és lejáratának dátuma, nem csak akkor, ha rákattintasz. Az oldalon találhatsz karrier központot is, ahol önéletrajz és motivációs levél segítség, hírek, és segítség is található. A fórumban pedig megoszthatod kérdéseidet és problémáidat másokkal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X