Főoldal > EGÉSZSÉG > 10 jel, hogy belegabalyodtál az online világba

10 jel, hogy belegabalyodtál az online világba

egészségéletinternetközösségi médiaonlinevirtuális valóság
0

Írta:

Ismerd fel a figyelmeztető jeleket – lehet, hogy túl sokat élsz online!

Nem csak a telefonodhoz kötődhetsz túlságosan. Előfordulhat az is, hogy a virtuális világgal lesz túl szoros a kapcsolatod és a valóságot, szinte már nem is érzékeled. Ezek lehetnek ilyenkor a figyelmeztető jelek:

  1. Megnézed mennyi az idő, de amint elsötétül a képernyő már el is felejted, és újra ellenőrizned kell. Vagyis többnyire nem információszerzés miatt nézed a telefonodra.
  2. Elbújsz a készülék mögé. Nem szó szerint, hanem például egy megbeszélésre várva jelentéktelen e-mailek böngészésével töltöd az idődet.
  3. Elveszíted az időérzéked, miközben böngészel. Csak felkapod, hogy valamit lecsekkolj, majd rádöbbensz, hogy már fél órája olvasgatod a Twittert, vagy Facebookot.
  4. Állandóan ellenőrzöd az értesítéseket. Akár 10 percenként, és néha olyankor is jelzést hallucinálsz, amikor nem történt semmi. Jó eséllyel ez csak vágyakozás.
  5. Hasonló a helyzet akkor is, ha fantom rezgéseket érzel.
  6. Összezavar a telefon vezetés közben. Ne pötyögj piros lámpánál, vagy hosszú egyenes szakaszon sem. A barátod is tud várni 10-15 percet a válaszra, amíg az úti célodhoz megérkezel.
  7. Ha nem tudod megjegyezni, hogy jutsz el a kedvenc üzletedbe. Jó a GPS, de a huszadik rövidke útnál már ne ragaszkodj hozzá.
  8. Csak a közösségi médiában létezel. Pedig a családoddal, a barátaiddal együtt töltött idő nem csak a lájkok miatt fontos.
  9. Alig győzöd kivárni a válaszokat az üzenetekre. Pedig lehet, hogy akinek írtál, az teljesen mással van elfoglalva és nem tud azonnal reagálni.
  10. Ráadásul utálod és idegesítenek a megválaszolatlan üzenetek. Mindent azonnal meg kell nézned és reagálnod kell rá.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X