Főoldal > PSZICHÉ > Így töltődj fel az irodában!

Így töltődj fel az irodában!

életmódfeltöltődésfrissességirodatanács
0

Írta: and

Üdítő szünet

A FIZIKOTERAPEUTA SZERINT
HÚZD KI MAGAD!

Egyes tanulmányok szerint a testtartásunk nagyobb mértékben határozza meg az irodai hierarchiában betöltött helyünket, mint a szakmai sikereink. Az az ideális, ha úgy foglalunk helyet, mintha mindig a magaslesen ülnénk. Képzeljük el a következőt: a mellkasunk közepén van egy égő, amelynek a fénye elalszik, ha a vállainkat leengedjük, és görnyedten ülünk. Vegyünk egy nagy levegőt, húzzuk ki magunkat, hogy a lámpa kigyulladjon, és beborítson minket a fényével.

A MASSZÁZS OLDJA A FESZÜLT SÉGET

Fogjunk egy teniszlabdát, álljunk háttal a falnak, úgy, hogy a fal és a hátunk közé szorítjuk a labdát. Görgessük fel-le, majd körbe-körbe. Ha pedig van egy teljes szabad óránk, gyorsan menjünk el szakemberhez. Egy alapos izomlazító masszázs jelentősen javítja a hangulatunkat, és feloldja a szorongásunkat is.

AZ ÉLETMÓD-TANÁCSADÓ SZERINT
ÁLLJ LE 90 MÁSODPERCRE!

Nem kell jógaórát vennünk ahhoz, hogy az ellazult éberség állapotát elérjük. Kapcsoljuk ki a számítógépet, és csukjuk be a szemünket. Vegyünk egy mély lélegzetet, de ne úgy, hogy a mellkasunk emelkedjen, hanem a rekeszizmunkkal, hogy a hasunk kiemelkedjen a belégzésnél. Kilégzésnél viszont húzzuk be a hasunkat, és feszítsük meg az izmainkat. Vegyünk így három mély lélegzetet, ezt vegyítsük normál levegővétellel is – összesen 90 másodpercig. Meglepő, de a hatás 90 percig is eltarthat.

mariecikk.jpg ()ZÖLDÜLJ

Azok, akik az irodájukból a természetre látnak ki az ablakukon, és rengeteg növénnyel veszik körül magukat, sokkal boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak. Ha erre nincs módunk, legalább vegyük körül magunkat a természetet ábrázoló fotókkal, képekkel.
Bónusz: a zöld növények – például a vitorlavirág – megtisztítják a levegőt, megszűrik a festékek, az építőanyagok és az irodai felszerelések által kibocsátott káros gázokat.

A PSZICHOLÓGUS SZERINT
ÉLD ÁT ÚJRA A NYARALÁST!

Amikor elutazunk, mindig gyűjtsünk be magunknak – későbbre – helyi újságokat, képeslapokat, belépőket. Itthon aztán készítsünk ezekből az élményekből egy személyes „kollázst”, amelyet (beszkennelve) háttérképnek is használhatunk. Egy színes-szagos élményanyag láttán könnyebben felidézzük az érzéseket, hangulatokat – még egy nem éppen egzotikus irodában ülve is.

A cikk folytatását elolvashatod a Marie Claire legfrissebb számában!

Fotó: Profimedia.hu

Látogass el Sárvárra! – 7 ok, amiért érdemes

Irány Zalakaros – Meríts erőt a természet csodáiból!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X