Főoldal > PSZICHÉ > Szuper könyvek Valentin-napra

Szuper könyvek Valentin-napra

könyv
0

Írta:

Bauer Barbara: Két út között A felhők fölött minden más. Még a szerelem is. Ki tudná ezt a

Bauer Barbara: Két út között

A felhők fölött minden más. Még a szerelem is. Ki tudná ezt a legjobban, ha nem a négy légiutas-kísérő, a Szende, a Szórakozott, a Dög és a Meleg? Anna, Szonja, Dia és Dani barátsága akkor kezdődött, amikor mindannyian kezdőként csatlakoztak az Air Budapest csapatához, és mostanra igazi profivá váltak. Átéltek majdnem katasztrófával végződött repülőutat és fedélzeti temetést, volt részük távol-keleti szexkalandokban és dermesztő kultúrsokkban, megbirkóztak kihívó utasokkal és féltékeny kollégákkal. Sok mindent láttak, és még többet tanultak. De vajon eleget-e ahhoz, hogy megtalálják a boldogságot?

ketutkozott.jpg ()Miközben Anna továbbra sem hajlandó szembenézni a démonaival, Szonja álomesküvőről álmodozik, és ezzel majdnem kockára teszi a jövőjét, Dia pedig újabban már nemcsak a Szexisten becenévre hallgató rejtélyes utassal, hanem egy egész vízilabda-csapattal csalja egyébként kiváló férjanyagnak ígérkező hűséges udvarlóját. Dani saját múltja titkainak felkutatására indul – ezzel azonban olyan útra lép, amelyről senki sem tudhatja, pontosan hová vezet?

Jaffa Kiadó, 287 oldal, 2940 Ft

Cami Walker: A szeretet ajándékai

aszeretetajandekai.JPG ()

“A szeretet ajándékai” megindító és felejthetetlen történet arról, hogyan alakította át a nagylelkűség és az ajándékozás egy ember életét egyetlen hónap alatt. Cami legtöbb ajándéka valamilyen apróság volt – egy telefonhívás, aprópénz vagy akár egy papírzsebkendő. Az önzetlen tettek mégis óriási erővel bírtak.
Ez a kötet bebizonyítja, hogy a szeretet és a törődés drámaian változtathatja meg világképünket, s talán magát a világot is.

Alexandra Kiadó, 304 oldal, 1999 Ft

a-testberlok.jpg ()Lissa Price: A testbérlők

A Földet háború pusztította, emberek milliói haltak meg. S ebben a világban valóra válik az emberiség régi álma. Végre lehetséges egy másik személy testébe bújni. A 16 éves Callie rábukkan egy titokzatos helyre, ahol rászorult tinédzserek bérbe adhatják fiatal testüket a társadalom idős, de tehetős polgárainak. Amikor azonban a fejébe ültetett szerkezet meghibásodik, Callie öntudatára ébred, és dúsgazdag bérlőjének mesés életét kezdi élni.

Aztán a lány ráébred a halálos tervre, aminek ő is része. Az összeesküvés szálait befolyásos emberek mozgatják, és Callie kénytelen lesz végére járni a rejtélynek, ha életben akar maradni. Ez pedig nem lesz egyszerű, mert ebben a világban tényleg senki sem az, akinek látszik.

„Az Éhezők Viadala rajongói imádni fogják.”

Agave Könyvek, 336 oldal, 2980 Ft

azerettszemelyiseg.jpg ()Berentés Éva PhD: Az érett személyiség

Merőben új, régi hiányt pótló pszichológiai könyv jelenik meg dr. Berentés Éva tollából. A szerző, aki évtizedek óta tanít az ELTE-n, mellette pszichoterapeuta és vezetői tanácsadó is, egy olyan érett személyiségmodellt alkotott meg, amelyhez hasonlóra 1937 óta nem volt példa. A modell azokat az emberi tulajdonságokat foglalja tudományosan megalapozott rendszerbe, amelyek az emberi sikerhez és boldogsághoz nélkülözhetetlenek, ugyanakkor a társadalom számára is hasznosak.  

A mű abban különbözik a könyváruházak polcain található számos hasonló témájú könyvtől, hogy bár egyetemi tankönyv is, minden érdeklődő számára érthető, olvasmányos módon mutatja be és értelmezi az érett személyiséghez kapcsolódó legújabb pszichológiai tényeket.

Pro Personal kiadó, 220 oldal, 2990 Ft

halhatatlan.jpg ()Alma Katsu: Halhatatlan

Dr. Luke Findley egy újabb unalmas éjszakára számít, amikor elkezdi szokásos éjszakai műszakját St. Andrew kisvárosának kórházában. Azonban amint találkozik Lanore McIlvrae-vel a sürgősségi osztályon – aki sérülései ellenére egy gyilkosság gyanúsítottja -, azonnal megváltozik az élete. Pár órával később már a kanadai határ felé tart vele, tudva, hogy ezentúl soha semmi nem lesz olyan, mint régen.

Agave Könyvek, 480 oldal, 3980 Ft

Takács Nóra: Hogyan legyek jó nő? Naptár 2013

hogyanlegyekjono.jpg ()Végre itt a 2013-as Hogyan legyek jó nő? naptár, ami azért különleges, mert minden napra tartogat egy jó tippet számodra, sőt némely napokon QR-kód segítségével a hozzá tartozó videót is meg tudod nézni. Mindent bele tudsz írni, ami számodra fontos. Végre van egy hely, ahová összegyűjthetted a kedvenc arcpakolásaid receptjeit, a hajfestéked számát, az orvosaid rendelési idejét, a gyereked órarendjét és így tovább.

Art Nouveau Kiadó, 216 oldal, 2999 Ft

Susanna Clarke: A hollókirály

hollokiraly.jpg ()1806-ot írunk. Anglia minden erejét lefoglalja a Napóleonnal vívott háború, a gyakorlati mágia pedig már évszázadok óta feledésbe merült a szigetországban. De az egykoron oly nagyszerű varázslás történelmét kutató tudósok egy napon hirtelen felfedezik, hogy mégis van egy varázsló, aki a gyakorlatban igenis használja a mágiát: a Hurtfew apátságban, a világtól elvonultan élő Mr. Norrell. Amikor felkérik, hogy mutassa be tudását, Mr. Norrell varázslatot bocsát a Yorki katedrálisra, mire a szobrok beszélni és énekelni kezdenek. A hír villámgyorsan eljut Anglia utolsó szegletébe is. A mágus pletykáktól övezve Londonba utazik, ahol feltámaszt egy gyönyörű, halott fiatalasszonyt, majd a kormány kérésére beavatkozik a háborúba: szellemhajói szeretetrolszerelemrolszeretkezesrol.JPG ()halálra rémítik a franciákat. Susanna Clarke elegáns, szellemes és a legapróbb részletekig kidolgozott első regénye olyan utazásra viszi az olvasót, amit soha nem fog elfelejteni.

Agave Könyvek, 768 oldal, 3781 Ft

Müller Péter: Szeretetről, szerelemről, szeretkezésről

Az Útravaló sorozat első kötete az idén 75. születésnapját ünneplő szerző eddigi tanításainak legfontosabb gondolatait gyűjti össze. Müller Péter hosszasan válogatott, szelektált, mire a szeretethez, a szerelemhez és a szeretkezéshez kapcsolódóan összeállította és újrafogalmazta életművének…

Alexandra Kiadó, 184 oldal, 2699 Ft

Feldmár András, Büky Dorottya: Útmutató tévelygőknek

utmutatotevelygoknek.jpg ()„Úgy vagyok, hogy az apám és anyám közötti szex idevarázsolt, és most ezt egy halálos balesetnek vélem és nyilvánítom, és várom a halált, amibe bele fogok halni… Az ezen két pont közötti időt a lehető legboldogabban szeretném leélni. Gyakran ez sikerül” – vallja Feldmár András önmagáról. Szerző- és beszélgetőtársával, Büky Dorottyával is ezt a témát járják körül, utat mutatva nekünk, tévelygőknek, segítve minket eligazodni önmagunk belső labirintusában. Hátha mi, a figyelmes olvasók a sorok mögé nézve rádöbbenünk: valójában minden feltett kérdés rólunk és minden válasz nekünk szól, a mi kudarcainkról, a mi kétségeinkről, a mi szenvedéseinkről, a mi életünkről. És, nem utolsósorban, a mi lehetőségeinkről. Arra, hogyan találjunk vagy teremtsünk magunknak olyan környezetet, amely muszájból kötött kompromisszumok nélkül is befogad bennünket, miként a borsót a héja.

Jaffa Kiadó, 255 oldal, 2940 Ft

venekhaboruja.jpg ()John Scalzi: Vének háborúja

John Scalzi a Vének háborújában egy olyan világot ír le, ahol az ember már űrbéli gyarmatokon él, és folytat kegyetlen harcokat újabbakért a Gyarmati Véderő vezetésével. Erre mindenképp szükség van, ugyanis az erőforrások szűkösek, lakható bolygókból pedig kevés van, és emiatt a kivándorlást erősen korlátozzák a Földről. Sokaknak csak az a lehetőség marad, hogy a hetvenöt éves kort elérve jelentkezzenek katonának, majd két év frontszolgálat után letelepedjenek valamelyik kolónián, busásan megjutalmazva. Nem csak emiatt hangzik csábítónak ez a lehetőség: a közvélekedés szerint a Gyarmati Véderő valamilyen módszerrel meg is fiatalítja az embereket, hiszen öregekkel nem lehet harcba indulni. Úgyhogy John Perry két dolgot tett a hetvenötödik születésnapján. Meglátogatta a felesége sírját, majd belépett a hadseregbe. Csak két évet kell túlélnie. Azt viszont még ő sem sejti, hogy milyen megpróbáltatások várnak rá – a brutális háborúk és az otthon fényévekre nyúló távolsága örökké megváltoztatja az embert. Valami sokkal különösebbé és veszélyesebbé.

Agave Könyvek, 252 oldal, 2880 Ft

vesztesegekajandeka.jpg ()Singer Magdolna: Veszteségek ajándéka

Életünk biztonsága törékeny, nem élhetjük le veszteségek nélkül. Le kell mondanunk remek munkahelyekről, kedves barátokról, sőt, talán meghitt otthonunkról, megtaláltnak hitt szerelmünkről, értékes egészségünkről, szeretett hozzátartozónkról. Sokan, akiket súlyos veszteség ért, mindent szívesen eldobnának, ha visszakaphatnák, amit elveszítettek. Mások azonban egy idő után úgy tekintenek ezekre a fájdalmas törésekre, mint szükséges fordulatokra, amik tovább terelték őket sorsuk kiteljesedése felé. A Veszteségek ajándéka című könyvben emberek mesélik el élettörténetüket, akiket súlyos csapások értek, de hosszabb-rövidebb idő után felismerték, hogy ezeket hogyan fordítsák önmaguk megerősítésére, fejlesztésére. Ezek a történetek erőt adnak, utat mutatnak nekünk. Jó lenne megtanulnunk, hogy ne csupán megkeseredett túlélői legyünk saját életünk kisebb-nagyobb veszteségeink vagy olykor tragikus eseményeinek, hanem képesek legyünk észrevenni és elfogadni mindezek ajándékait is. Ha ez sikerül, akár mások támaszai is lehetünk, olyanoké, akik még nem tudtak rálépni a megerősödés ösvényére.

Jaffa Kiadó, 206 oldal, 2790 Ft


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X