Főoldal > PSZICHÉ > Így készülj rá a nyaralásra!

Így készülj rá a nyaralásra!

egészségnyaraláswellness
0

Írta:

Ha fáradtnak, kimerültnek érezzük magunkat, nem megy a munkára való koncentrálás, folyton

Ha fáradtnak, kimerültnek érezzük magunkat, nem megy a munkára való koncentrálás, folyton elkalandoznak a gondolataink és úgy érezzük, sosem jön el a várva-várt nyaralás, menjünk elébe! Egy nap, vagy legalább néhány óra egy Day Spa-ban és kipihenten, testileg-lelkileg felfrissülve folytathatjuk a visszaszámlálást a vakációig.

Mennyi időd van?

A Day Spa-k olyan szépség-, fitnesz- és wellness programokat kínálnak, amelyek időtartama egy órától egy napig terjed, vagyis látogatását akár napközben is beiktathatjuk programunkba. Előre összeállított csomagokból is választhatunk vagy kedvünkre válogathatunk a rendelkezésre álló kezelésekből a helyszínen.  Ha csak néhány óránk van, a fitneszterem, uszoda, termálmedence, pezsgőfürdő, szauna, gőzkabin és aromakabin használata mellé érdemes egy kellemes aromafürdőt és lassú, nyugodt finom mozdulatokkal végzett simító jellegű relaxáló aromamasszázst beiktatni. Az illóolajak az idegrendszerre is nyugtató hatást gyakorolnak.  A sóbarlang tiszta levegője és lágy fényei szintén segítenek magunk mögött hagyni a hétköznapok gondjait.

A megterhelt szervezet méregtelenítése energiákat szabadít fel: kombináljuk a szervezet bioenergetikai egyensúlyát helyreállító, elektrolízisen alapuló Aqua detox kezelést infraszaunával, majd pihenjünk a masszőr kezei alatt. Ki ne szeretne egy olyan „Wellness menüt”, ami a medencék, szaunák és fitneszterem használata mellett, 50-50 perces Deluxe svéd- és nyirokmasszázst valamint aromafürdőt, salátát és frissítőt kínál?

guriga2.jpg ()Guriga vagy bambusz?

Számítógép előtt rendszeresen görnyedezőknek megváltás a forró vízzel átitatott, összetekert törölközőkkel végzett, lazító forró guriga hátmasszázst és relaxáló arc- és fejmasszázst kínáló Manager-program. A szépülni vágyóknak a tejes-mézes Kleopátra fürdő vagy a tejszínes-mézes-narancsolajos Afrodité pakolás a testre szabott választás. A kalóriák és a frizuránk miatt sem kell aggódni – a Day Spa-k általában könnyű falatokat, salátabárt kínálnak és a nap zárása képpen beugorhatunk a fodrászatba.  Néhány röpke óra alatt kisimulnak az idegeink, feltöltődnek energiaraktáraink, ha kipróbáljuk az egynapos fürdőélményt, ahol felkészült személyzet, modern gyógyászati részleg és kellemes hangulat vár bennünket.

Weisz Fanni, ha csak teheti, átengedi magát a bársonyos gyógyvizeknek és egy-egy pihentető wellness-kezelésnek. Egyik kedvence a bambusz masszázs, melynek során a szervezetben áramló energia, a csi befolyásolása, az életenergia áramlását gátló akadályok leküzdése, az energiaháztartás harmonizálása a fő cél. Az emberi testben lejátszódó összes folyamat a csi megnyilvánulása, a testet a jin és a jang poláris erői tartják életben. Az egészség a harmónia és az egyensúly függvénye. A kínai gyógyászat szerint a csi az energiapályákon (meridiánokon) keresztül áramlik szét a testben, és szabályozza a különböző életfolyamatokat. A betegségek energiablokádok létrejötte miatt alakulnak ki. Ha túl sok vagy túl kevés energia van egy testrészben, az érintett terület betegségéhez vezet, és az egész testet terheli. A bambusz masszázs a blokádok oldása által a reflexzónák és a reflexpontok gyengéd ingerlésével oda irányítja az energiát, ahol éppen szükség van rá. A bambusz finom görgése, lágy simítása a sejtek aktiválásával a szöveteket élővé varázsolja, felgyorsítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert. A bambusz részt vesz a méregtelenítés folyamatában. Igazi kényeztetés, remek izomtónus fokozó nemcsak felületi, hanem mélyen fekvő izmokat is megdolgozó masszázs.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X