Főoldal > PSZICHÉ > A bombatest titka a boldogság?

A bombatest titka a boldogság?

boldogságdepresszióegészségfogyásfogyókúrahangulatjókedvrosszkedv
0

Írta: and

Hatással lehet a bikinibody-céljaidra, hogyan kezeled a stresszt és a szomorúságot. Akár a munka, aká

Hatással lehet a bikinibody-céljaidra, hogyan kezeled a stresszt és a szomorúságot. Akár a munka, akár egy fájdalmas szakítás miatt bánkódsz, olyan kémiai folyamatok zajlanak a testedben, amelyek befolyásolják, hogyan reagál a szervezeted a kísértő helyzetekre. Például a pogácsára a meetingen, vagy a késztetésre, hogy edzőterem helyett inkább otthon tévézz.

Természetesen nem elsiklani kell a stresszes és elszomorító helyzetek felett, egy forró fürdő vagy egy kis csoki ideig-óráig még segíthet is. De a következő tippek segítségével valóban oldhatod a szorongást, felszabadíthatod az endorfinokat, ezáltal boldogabb hangulatod, egészségesebb elméd és karcsúbb tested lehet!

Villants egy mosolyt!

Egy friss tanulmány szerint már a legegyszerűbb mosoly is azonnali stresszoldó. A legjobb benne, hogy bármikor gyakorolhatod. Azért azzal vigyázz, nehogy akkor vesd be, amikor a főnök éppen leteremt.

Igyál!

Ha ki vagy száradva, nagyobb a valószínűsége, hogy fáradtnak és enerváltnak érzed magad. Ezért fontos, hogy folyamatosan hidratáld a szervezetedet vízzel. Ugyan a víz nem mossa el a problémákat, de lényeges eleme az energiaszinted fenntartásának, amely alapvető ahhoz, hogy elérd a fizikai és érzelmi céljaidat.

phone2.jpg ()Keresd a békét!

Keress olyan tevékenységet, amely lehetővé teszi számodra a mini-meditációt, például sétálj 20 percet a szabadban! Egy új egészségügyi kutatás szerint heti egyszer 20 perc sétával kétszer többet teszel a jó közérzetedért, mintha egy tornateremben edzenél. Szánj rá időt, hogy mélyen beszívd az illatokat, hegyezd a füled a madarak énekére. Meglátod, nagyon hamar relaxált, kiegyensúlyozott állapotba kerülsz majd.

Tarts szünetet!

Egy brit tanulmány kimutatta, hogy az e-mailek és az sms-ek kényszeres ellenőrzése is szorongást okozhat. Tarts óránként 15 perc szünetet, amikor nem nézegeted a telefonod! Hamarosan elmúlik az az érzés, hogy lemaradsz valamiről, és pozitív hatással lesz rád ez a digitális detox.

Egyél okosan!

Tudtad, hogy a bikinibody-barát élelmiszerek kifejezetten javítják a kedélyedet? Pakolj többet a következő élelmiszerekből a tányérodra, így az éhségedet is elűzheted, a boldogságérzeted pedig az egekbe fog szökkenni!

– A dió növeli a szerotonin szintet, amely segít, hogy jó hangulatba kerülj.

– 40 gramm 75 százalékos csokoládéból készült kakaó csökkenti a stressz-hormonok szintjét a szervezetedben.

– A csicseriborsó folsavat és B-vitamint tartalmaz, ami szükséges a dopamin előállításához, amely örömérzetet kelt.

– Az avokádó B-vitaminokat tartalmaz, amelyek a szerotonin vegyület létrehozásában segítenek. Ezenkívül vérnyomáscsökkentő kálium is van benne.

– A napraforgómagban rengeteg magnézium van. Ha ebből hiány van a szervezetedben, csökken a dopamin szinted is, és stresszesebb, idegesebb leszel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X