Főoldal > PSZICHÉ > A 7 legtutibb étel randi előtt

A 7 legtutibb étel randi előtt

diétaételgasztroranditáplálkozás
0

Írta: and

Mindenki mesésen szeretne kinézni a randik előtt, különöse akkor, ha az első találkáról van szó. Sokan még a barátaikat is áthívják a készülődésre, hogy elég jó-e hajuk, a sminkjük vagy a ruhájuk.

Ilyenkor előkerülnek a gyakran egészségtelen nassolnivalók. Válogasd meg, hogy mit eszel, hiszen a cél az, hogy összeszűküljön a gyomrod, mégis legyen energiád, és a szorongást sem árt megszűntetni.

1. Étcsokoládé

Az étcsoki rendszeres fogyasztása csökkenti a kortizol nevű stresszhormon és a szorongást keltő katekolamin nevű aminosav szintjét. Ehelyett növeli a szerotoninok számát az agyadban, amelyek a boldogságérzetért felelnek. Kristin Kirkpatrick, a Cleveland Klinika jóga- és egészségügyi szakembere szerint nyugodt és elégedett érzés fog eltölteni, ha legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokit eszel. Figyelem! A táblás csokiból 1 sor 170 kalória, elégedj meg belőle néhány kockával!

2. Kókuszvíz

Ha enyhén dehidratált vagy egy hosszú munkanap után, az energiaszinted lecsökkenhet, pedig vár a lovagod, s jó formában szeretnél mutatkozni. Ilyenkor segíthet a kókuszvíz, amely az elektrolitjainak köszönhetően pillanatok alatt helyrehozza a szervezeted állapotát. A lapos hasért vívott harcban kötelező!

3. Humusz és zeller

A zeller természetes vízhajtó – Hello, lapos has! -, alacsony a kalóriatartalma, sok rostot tartalmaz, így kevés is elég belőle, hogy ne éhezz a nagy randiig. Két evőkanál humusz pont passzol hozzá. Egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, amelyek segítenek stabilizálni a vércukorszintedet.

4. Pulyka szeletek

Alacsony a szénhidrát tartalma, viszont sok fehérjét tartalmaz. Nagy segítség, ha már előre ideges vagy a találka miatt. A pulyka gazdag az L-triptofán nevű aminosavban, amely kiváltja a már említett szerotonin hatását és egyben relaxáló hatású.

5. Tökmag

Elbizonytalanodtál a nagy esemény előtt, nem is vagy biztos benne, hogy találkozni akarsz-e bárkivel egyáltalán, hiszen pont jó neked egyedül? Ajjaj! Elkapott a letargia, nem jut a szervezeted elég magnéziumhoz! Negyed csésze tökmag segít rajtad, és hamarosan nem is lesz kérdés, hogy elmenj-e a randidra.

6. Fahéjas mandula

163 kalóriát, 6 gramm fehérjét és 3,5 gramm rostot tartalmaz egy kis adag mandula. Vacsora előtt pont ideális, hogy ne törjön rád a farkaséhség! Ha megszórod fahéjjal, segíteni fog szabályozni a vércukorszintedet, így elűzheted a rosszkedvedet – ha jellemző ez egyáltalán rád, mikor egy álompasi vár!

7. Zöld tea

Igyál meg egy csészével legalább 30 perccel a randi előtt. 24-40 milligramm koffeint tartalmaz, tehát egy természetes energiabombával van dolgod. Ha megiszod, te is az leszel! Sőt, egy tanulmány szerint a zöld tea akár 2 órán keresztül segít megőrizni a friss leheletet, tehát hatékonyabb, mint a fogkrém, a menta vagy a rágógumi.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X