Főoldal > SZÉPSÉG > Karcsúsodj az öltözködéseddel!

Karcsúsodj az öltözködéseddel!

karcsúsításöltözködésruhadarab
0

Írta: and

Viselj vékonyító cuccokat! Fontos, hogy mindig a méretednek megfelelő ruhát vegyél. A nagyobb méretű ruhában úgy nézhetsz ki, mintha zsákot húztál volna magadra, így joggal hihetik azt, hogy takargatnivalód van. Ám nem szabad a ló túlsó oldalára sem esni. A túl szűk ruhák bizony kiemelhetik azokat a részeket, melyeket éppenséggel szeretnél elfedni. Ha van egy […]

Viselj vékonyító cuccokat!

Fontos, hogy mindig a méretednek megfelelő ruhát vegyél. A nagyobb méretű ruhában úgy nézhetsz ki, mintha zsákot húztál volna magadra, így joggal hihetik azt, hogy takargatnivalód van. Ám nem szabad a ló túlsó oldalára sem esni. A túl szűk ruhák bizony kiemelhetik azokat a részeket, melyeket éppenséggel szeretnél elfedni. Ha van egy kis úszógumid, nem a legszerencsésebb feszes topot viselned. Egy jó melltartó, és a megfelelő méretű és fazonú ruha viszont csodákra képes.

Alul sötét, felül világos

A világos színek kiemelik azt, amit ki kell, ezért ezeket érdemes felül hordani. Így felhívhatod a figyelmedet például a szép dekoltázsodra, miközben a karcsúsító, sötét vagy fekete szín optikailag megnyújtja a lábaidat, és kisebbnek mutatja a popsidat is.

vekony2.jpg ()Kis sarok, hosszabb lábak

Bár az extrém magassarkú sem a lábaidnak sem a hátadnak nem tesz jót, de ha a csizmádnak vagy a cipődnek van egy kis sarka, máris optikailag nagy változást tudsz előidézni. Magasabbnak és karcsúbbnak fogsz tűnni, és még a gerincednek sem ártasz vele.

Hordj több réteget!

Ha csak egy rétegű felsőt viselsz, mondjuk egy topot, ez esetben nehéz megúszni, hogy itt- ott ne dudorodjon ki némi felesleg. Ezt elkerülendő viselj második réteget is, az időjárásnak megfelelően egy hosszabb inget, kardigánt vagy blézert.

Mondj le a feltűnő díszekről!

A nagy, feltűnő ékszerek és egyéb kiegészítők túlzásba vitelét is mellőzd! Mert hiába válogattad össze megfelelően a ruhatáradat, ha magadra aggatsz egy csomó felesleges bizsut, úgy fogsz kinézni, mint egy jól megtermett karácsonyfa. Ha mégis ragaszkodsz az ékszerekhez, válaszd a kicsi, diszkrét, kevésbé feltűnő darabokat.

Válassz megfelelő farmert!

A farmerrel is remekül lehet trükközni. Általános szabály, hogy a zseb nélküli fazon szinte senkinek sem áll jól, így azt kerüld. Ha szeretnél optikailag kicsinyíteni a popsidon, akkor a kis zsebes változatot válaszd, és a sötétebb színeket. Ha fiús, lapos feneked zavar, akkor a nagy farzsebeket neked találták ki, mert azok felhívják a figyelmet a fenekedre, és optikailag kerekítik is.

Használj barnítót!

Ha jó időben sortot vagy rövid szoknyát hordasz, érdemes barnító krémet használnod. Nemcsak azért, mert elfedik a hófehér bőr apró hibáit, hanem karcsúbbnak és esztétikusabbnak mutatják a lábakat. Persze a bőrárnyalatodnak megfelelőt használj, nem kell csokibarnára dekorálnod a lábaidat!

Ügyelj a kabátod ujjára!

Apró, mégis fontos dolog, hogy a kabátujj hossza is megfelelő legyen. Ha túl hosszú, akkor megrövidíti a karod, míg ha túl rövid és szűk, olyan, mintha kicsi lenne rád. A kabátujj érjen a csuklódtól kicsit lejjebb, és ne legyen túl szűk.

Válassz megfelelő cipőt!

A cipőd és a nadrágod színe közt legyen egy kis kontraszt. A fekete cipő-fekete nadrág kombó kissé egyhangú tud lenni, de ha barna vagy rozsdaszínű cipőt párosítasz a fekete nadrággal, az máris feltűnőbb és érdekesebb lesz, mint az eddig megszokott formáció.

Viselj feketét!

A feketénél jobb és hatásosabb trükköt még nem találtak fel. Persze nem kell úgy kinézned, mint aki épp temetésre készül, feldobhatod az alapszínt például egy színes sállal, valamint vidám, de ízléses ékszerekkel is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X