Főoldal > EGÉSZSÉG > Egészségtelen ruhadarabok, vigyázz velük!

Egészségtelen ruhadarabok, vigyázz velük!

egészségnadrágöltözködésruharuhadarabszorosveszélyes
0

Írta:

Te is odavagy kedvenc fekete tangádért? Vagy a hódításhoz rendre a legszűkebb farmerodat veszed fel, ami csábítóan kerek feneket varázsol neked? Sajnos el kell, hogy keserítsünk, a női ruhásszekrény tele van egészségre káros darabokkal, így könnyen meglehet, hogy a folyton visszatérő allergiád, vagy a formás lábadat elcsúfító visszerek a nem megfelelő öltözködés miatt okoznak bosszúságot.

 

Mindent a szépségért?

Sajnos tudjuk, hogy sok ruhadarab káros a viselőjére nézve, de nők vagyunk, szinte társadalmi elvárás, hogy jól nézzünk ki. Igen ám, de olykor muszáj meghúzni a határt, főleg, ha az egészségünk a tét! Igaz, leggyakrabban csak ideig-óráig tartó fájdalom jelzi, hogy nem a legjobb ruhára esett a választásunk, viszont komolyabb problémákhoz is vezethet tartós viselésük, a múló zsibbadástól kezdve egészen a meddőségig számtalan problémát okozhatnak. Ráadásul bizonyos következményei kellemes megjelenésünket is veszélyeztethetik!

Szűk ruhák

Csőfarmerek

Mindannyiunk nagy kedvencei az alakra simuló, szűk ruhák, farmerek. Bizonyára nálad is ismerős a helyzet, mikor a próbafülkében próbálod magad beleerőszakolni – több-kevesebb sikerrel – a divatos csőfarmerekbe. A fel- és a levétel kész szenvedés, mégis megveszed, mert trendi és szexis. Viszont a vonzó külsőnek ára van, mivel ha sokáig hordod, elszoríthatja az ereket, ami az olykor fellépő bizsergő, viszkető érzésért felelős, sőt, rosszabb esetben combod érzőidege is károsodhat általa. Emellett – főleg, ha a vádlira erősen rátapadó csizmával viseled – zöld utat adsz a visszerek megjelenésének és szaporodásának, ezért fontos, hogy csupán pár órát feszíts benne, így vérkeringésed hamar visszaállhat a normál működésére.

Fűzők, míderek

Amennyiben a te szekrényedben is lapul egy-egy szexis, alakformáló fűző, bizonyára tudod, nem tartozik a legkényelmesebb viseletek közé. Igaz, hogy csodálatosan megemeli a melleket és topmodelleket megszégyenítő derekat varázsol másodpercek alatt, mégse ajánljuk, hogy a mindennapi ruhatárad része legyen, ugyanis amellett, hogy könnyen beleizzadhatsz, légzési nehézségeket is okozhat. Szerencsére ma már nem elvárt, hogy a lehető legszorosabbra húzzuk, de ha nem tudsz megálljt parancsolni magadnak, az a belső szervek eldeformálódásához vezethet.

veszelyes2.jpg ()

Szoros öv

Lényegében ugyanazokkal a hatásokkal kell megküzdened, mint a fűzők esetében, viszont itt a refluxszal is számolhatsz, mivel a gyomortáji nyomás miatt a sav könnyen visszaáramolhat a nyelőcsőbe. Természetesen itt is él az a megállapítás, hogy csak akkor alakulhat ki ez a betegség, ha huzamosabb ideig, nap mint nap próbálod derekad kerületét kisebbíteni.

Fekete ruhadarabok

Bármilyen meglepő, nemcsak az anyag minősége és szabása, hanem a színe is okozhat gondokat. A fekete festék ugyanis nem tapad meg ugyanolyan mértékben a szintetikus szálakon, mint a többi, így az könnyen kioldódhat a ruhából. Ezáltal a pórusokon keresztül a bőrbe juthat, és az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki, sőt, egyes kutatások szerint rákot is okozhat (a rossz minőségű anyagoknál)! Éppen ezért törvényben is meghatározták, mennyi káros vegyületet tartalmazhatnak a butikokban kirakott ruhák, ami számos gyártó cégben okozott óriási veszteséget.

Wellness Cafe tipp:
Ha eddig nem tetted, érdemes az újonnan vásárolt fekete ruhákat használat előtt kimosni, hogy a felesleges festékanyagok nagy része kioldódjon a szálakból!

Műszálas tanga

A műszálas darabok, valamint a tangák önmagukban is egészségtelenek, viszont együttesen káros hatásaik összeadódnak. Sajnos a bárki számára megfizethető fehérneműk nem a legjobb anyagokból készültek, ezért gyakran okozhatnak allergiát és gombásodást, mivel nem engedik át a levegőt. Az így létrejövő magas hőmérséklet és a nedvesség melegágya a baktériumoknak, melyek kellemetlen fertőzésekért lehetnek felelősek. A tanga viselése a helyzet súlyosságát még inkább fokozza, egyrészt, mert apróbb hámsérüléseket eredményezhet, másrészt a mozgás következtében a végbél irányából a hüvelybe tereli a bacilusokat.

A férfiakat is érinti

Tudni kell, hogy nemcsak a nők testére van rossz hatással a szűk farmer, hanem a férfiakéra is, ugyanis a herék így gyorsan felmelegednek, ami a spermiumok rohamos pusztulásához vezethet- főleg, ha az illető ülő munkát végez.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X