Főoldal > EGÉSZSÉG > Egészségre ártalmas divathóbortok

Egészségre ártalmas divathóbortok

betegségdivategészségfejfájásfelfázásgyógyulásöltözködés
0

Írta:

Fejfájás, derékfájás és felfázás: tünetek, amiket átgondolatlan, túlzásba vitt divathóbortok is okozhatnak. Megmutatjuk hogyan kerüld el a fájdalmakat, miközben divatos is maradsz!

Szeretsz divatosan öltözködni, és ennek sokszor a komfortot és az egészségedet is alárendeled? Válts nézőpontot, és a trend mellett az egészségedre is gondolj!

Csinos magas sarkú – sajgó, eldeformált láb

Ha a magas sarkú cipők a gardróbszekrényed nélkülözhetetlen lakói, akkor biztosan ismered a fájdalmat is, amit egyes darabok ki tudnak váltani. Egy nem megfelelően kialakított magas sarkúban eltöltött hosszabb nap után minden lépés olyan, mintha satuba szorítottad volna a lábad, miközben a derekad sajog, és már csak arra a pillanatra tudsz gondolni, amikor leveszed a cipőd. Ha nem akarsz lemondani a magas sarkúról, de a lábad és gerinced egészségét is szeretnéd megőrizni, válassz 5-6 centis sarkú cipőt, és használj tehermentesítő zselés talpbetétet! Ezek a betétek enyhítik a lábfejre nehezedő nyomást, megkönnyítve a járást, azonban arra ügyelj, hogy még így se vidd túlzásba a viselését. Intő példáért elég magad elé nézned a nyári hónapokban a tömegközlekedésen, és megfigyelned az idősebb korosztály szandálokból kikandikáló, kusza lábujjait.

Robosztus fülbevalók – fejfájás

A fülbevalók divatja igen széles spektrumon mozog: a nagyméretű, súlyos, drámai darabok épp úgy divatosak, mint a kisebb, könnyebb fülbevalók, klipszek. A boltban válogatva könnyen elcsábulhatunk egy-egy szép fülbevaló láttán, és az is lehet, hogy a próba során fel sem tűnik a súlya. Mivel a fülcimpánk nem alkalmas még a mini súlyok cipelésére sem, ezért előfordulhat, hogy az elsőre még könnyebbnek tűnő darabok is komoly fejfájást okozhatnak 1-2 óra viselés után. Előzd meg a felesleges fájdalmakat, és vásárlás előtt vizsgáld meg, vedd a kezedbe a kiszemelt darabot, és ha nem pillekönnyű, inkább tedd vissza a polcra!

51005679 - earring in the ear of the girl.

Balerinacipő – derékfájás

Lehet, első látásra és a cipőbolti próba alkalmával kényelmesnek tűnik a balerinacipő, de könnyen a kínok kínját élheted át benne egy egész napos viselés során! Mivel a legtöbb balerinacipőnek papírvékony a talpa, a sarkadat nem emeli meg semmi, így semmi nem tompítja a talpad földhöz verődését. Ha bokasüllyedésed van, a sarokfájdalom szinte garantált, ráadásul ez a cipő nemcsak a lábadnak és a sarkadnak, de a gerincednek és a derekadnak is fájdalmat okozhat. Ha a balerinacipők elkötelezett híve vagy, szerezz be egy ruganyos sarokemelő betét, és egyből komfortosabb lesz benne a járás!

Rövid kabátok – felfázás

Rengeteg fazon, szín és stílus közül választhatsz az idei szezonban, ami a kabátokat illeti. Bár jellemzően a hosszabb fazonok hódítanak, a rövidebb kabátokat is megtalálhatod az üzletekben. Ha szereted a kisebb darabokat, arra mindig ügyelj, hogy a derekad és a veséd környékét mindenképpen fedje a kabát, vagy a pulóver, ha nem szeretnéd az idődet állandó mosdóba járással tölteni. A legjobb, ha beszerzel egy derékmelegítőt, így nemcsak a felfázást, de a vesefájdalmakat is jó eséllyel elkerülheted!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X