Főoldal > SZÉPSÉG > Kerülj bombaformába sport nélkül!

Kerülj bombaformába sport nélkül!

alvásbombaformabőrfeszesítésdiétafogyókúra
0

Írta: and

Apró trükkökkel a feszes alakért Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű hétköznapi dolgok befolyásolhatják és segíthetik az áhított testalkat elérését. A feszes, tónusos alakért ugyanis például már egy mosolygással is rengeteget tehetünk. Ami lássuk be, jóval kevésbé megterhelő, mint a konditeremben kemény edzéssel eltöltött órák. Hiszen bármennyire hihetetlen, a mosolygás jelentős szerepet játszik […]

Apró trükkökkel a feszes alakért

Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű hétköznapi dolgok befolyásolhatják és segíthetik az áhított testalkat elérését. A feszes, tónusos alakért ugyanis például már egy mosolygással is rengeteget tehetünk. Ami lássuk be, jóval kevésbé megterhelő, mint a konditeremben kemény edzéssel eltöltött órák. Hiszen bármennyire hihetetlen, a mosolygás jelentős szerepet játszik az ideális testérzet kialakításában. Nevetés közben ugyanis közel 100 izmot mozgatunk meg, emellett a nevetés ösztönzi a szívet és a keringést, erősíti a tüdőt. Az ilyenkor felszabaduló boldogsághormonok pedig jó közérzetet biztosítanak. Mindehhez még csak az sem szükséges, hogy valódi okunk legyen a nevetésre. Elég, ha visszaemlékezünk egy-egy vidám szituációra, és mosolygásra késztetjük magunkat.

A fürdőszobában töltött időt szintén hatásosan állíthatjuk a feszes testalkat szolgálatába. A hideg-meleg váltózuhany és a masszázskefe együttes alkalmazásával ugyanis kellemes zuhanyzással érhetjük el a reggeli kocogás hatását. A dörzsölés és a hőmérsékletingadozás intenzív stimuláló hatást fejt ki a hormonokra, kezdve az adrenalinnal és az ösztrogénnal. Emellett serkenti a bőr vérellátását, lendületbe hozza a keringést, erősíti az immunrendszert és nem utolsó sorban energiával tölt fel.

alakcikk.jpg ()Akár betartjuk, akár nem, a bőséges napi folyadék bevitelének fontossága ma már mindenki számára evidencia. Ha eddig nehezünkre esett az ajánlott mennyiséghez tartani magunkat, érdemes az alakformálás szempontjait is figyelembe venni. Naponta 2 liter – lehetőleg ásványvíz vagy ízesítés nélküli zöldtea – bevitelével ugyanis megnövelhetjük az energiafelhasználást, így a kalóriák égetését. Serkenthetjük az anyagcserét, az emésztést és a zsírégetést, és természetesen gondoskodunk a bőr megfelelő hidratálásáról is.

Fogyás alvással

Valószínűleg a nők álmainak netovábbja lehet az alvás közbeni fogyás ideája, amely Dr. Pape diéta-koncepciója szerint megvalósítható és működőképes fogyási módszer. A belgyógyász módszerének középpontjában a bioritmus és az inzulinszint áll, céltudatos étkezéssel odafigyelve ezekre, a diéta hatékony fogyókúrát ígér.

A diéta kulcsa az inzulin, mely a szénhidrátban gazdag étkezések után nagy mennyiségben szabadul fel, és nem csak hogy gátolja a zsírégetést, de kifejezetten a zsír elraktározására serkenti a szervezetet. Éppen ezért fontos, hogy ideális szinten tartsuk az inzulin mennyiségét a vérünkben, elősegítve a zsírégetést. A legfontosabb időszak az éjszaka, az ilyenkor termelődő növekedési hormon összetett működési mechanizmusa ugyanis rendkívül energiaigényes. A növekedési hormon felelős a szervezet (például az izmok és a csontok) éjszakai regenerálódásáért. Ha az ehhez szükséges energiát nem a bevitt szénhidrátból, hanem a lerakódott zsírtartalékból veszi, máris jelentős fogyást érhetünk el.

Természetesen a többi diétához hasonlóan ez sem csodaszer és nem garantál biztos eredményt, azonban jó tudni, hogy akár már egészen apró dolgokkal is sokat tehetünk testalkatunk megőrzéséért, a feszes és tónusos formákért. 

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X