Főoldal > SZÉPSÉG > 5 diétás hiba, mely árt a bőrödnek

5 diétás hiba, mely árt a bőrödnek

bőrbőrproblémaétkezésétrendhiba
0

Írta: and

Úgy érzed, helyesen táplálkozol a bőröd mégis olajos, pattanásos, vagy éppen repedezett és száraz? A hiba mégis az étrendedben lehet. Mérlegeld, hogy mi lehet az, amit elrontasz. Mi felsoroljuk azt az öt leggyakoribb étkezési hibát, melyek ártanak a bőrnek. 1. Túl sok cukrot fogyasztasz A túl sok cukor nemcsak a vonalaidnak és a fogaidnak, de […]

Úgy érzed, helyesen táplálkozol a bőröd mégis olajos, pattanásos, vagy éppen repedezett és száraz? A hiba mégis az étrendedben lehet. Mérlegeld, hogy mi lehet az, amit elrontasz. Mi felsoroljuk azt az öt leggyakoribb étkezési hibát, melyek ártanak a bőrnek.

1. Túl sok cukrot fogyasztasz

A túl sok cukor nemcsak a vonalaidnak és a fogaidnak, de a bőrödnek sem tesz éppen jót. Különösen érdemes odafigyelni erre a beköszönő jó időben, mikor jobban kívánjuk az édes ízeket. A ránk törő forróságot fagyival és hideg, cukros üdítőitalokkal enyhítjük, így hamar hatalmas adag cukorral tudjuk megterhelni a szervezetünket, és ez a bőrünket is eléggé megviseli.

borhiba3.jpg ()2. Kevés folyadékot iszol

Bőrünk egyik legnagyobb ellensége a dehidratáció. Különösen fontos erre figyelni tavasszal és nyáron, mikor az állandó izzadás által szinte pillanatok alatt nagy mennyiségű folyadékot veszíthetünk. Éppen ezért ne várd meg, míg azt érzed, hogy szomjas vagy, hanem folyamatosan kortyolgass folyadékot, lehetőleg vizet. Mindig tarts a táskádban legalább egy palackkal, így elkerülheted azt is, hogy bőröd száraz és meggyötört legyen a vízhiánytól.

3. Nem eszel elég zsírt

A túl kevés telítetlen zsír bevitele ugyanúgy hazavághatja a diétádat, mint a mértéktelen transz- és telített zsír fogyasztása. A teljesen zsírmentes étrenddel ráadásul nemcsak szervezeted egészségének ártasz, hanem a bőrödnek is, hiszen megfelelő mennyiségű zsír nélkül kiszárad, élettelenné és dehidratálttá válik. Egészséges zsírokat főleg növényekből és halakból tudsz kinyerni, így elsősorban ezeket az élelmiszereket részesítsd előnyben.

4. Vitamintablettákkal tömöd magad megfelelő étrend nélkül

A vitamintablettáktól sem szabad csodát várni, ha nem társul hozzá megfelelő táplálkozás. Ugyanis hiába tömöd magadba marékszámra a pirulákat, számos vitaminnak szüksége van például zsírokra, hogy azok beépüljenek a szervezetedbe, és kifejtsék áldásos hatásukat. De természetesen a legjobb, ha a vitaminokhoz nem mesterséges, hanem természetes úton jutsz hozzá, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok formájában. Ez a bőröd szempontjából is fontos, hiszen sokkal jobb elrágcsálnod egy répát, és ezáltal, közvetlenül hozzájutnod az A-vitaminhoz, mely nemcsak a szemet, de a bőröd állagát is megóvja.

borhiba2.jpg ()

5. Hiszel a „csodakajákban”

A bőröd egy organizmus, számos elemből tevődik össze, éppen ezért nincs az a csodaétek, mely önmagában képes lenne megóvni minden káros hatástól. Tehát, ha azt hallod, hogy egy szelet citrom végleg megszünteti a pattanásos bőrt, nem érdemes elhinned. Az étkezés terén is a kiegyensúlyozott táplálkozás az, mely képes a bőrt megóvni, és fiatalon tartani. Egyetlen gyümölcstől, zöldségtől vagy kenceficétől nem szabad soha csodát várni.

Amikor lankad a libidó…


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X