Főoldal > SZÉPSÉG > Jártál már biofodrászatban?

Jártál már biofodrászatban?

biofodrászathajápoláshajterápiazöld
0

Írta: and

A régebben elterjedt, magas árfekvésű biofodrászat szakemberei egy különleges eljárás alapján mindenki számára egyénre szabott „hajterápiát” alkalmaznak. Az alacsony árkategóriája, szolgáltatásai és működési rendszere miatt szélesebb közönséget vonzó bioszalonok pedig több mint egy éve indultak hódító útjukra. Bejelentkezés, nyitvatartás A biofodrászatok kora reggeltől este kilenc óráig nyitva tartanak. Nincsen telefonos bejelentkezés, érkezési sorrendben fogadják a […]

A régebben elterjedt, magas árfekvésű biofodrászat szakemberei egy különleges eljárás alapján mindenki számára egyénre szabott „hajterápiát” alkalmaznak. Az alacsony árkategóriája, szolgáltatásai és működési rendszere miatt szélesebb közönséget vonzó bioszalonok pedig több mint egy éve indultak hódító útjukra.

Bejelentkezés, nyitvatartás

A biofodrászatok kora reggeltől este kilenc óráig nyitva tartanak. Nincsen telefonos bejelentkezés, érkezési sorrendben fogadják a vendégeket.
A megkérdezett vendég véleménye erről a fajta rendszerről: „Nekem nagyon kényelmes, hogy akár hirtelen felindulásból is beugorhatok fodrászhoz”.
Tehát a vendég kimondottan jónak tartja ezt a fajta nyitvatartást, mert véleménye szerint – ahogyan ő is – sokan dolgoznak kötetlen munkarendben, és nem tudják előre kiszámítani, hogy mikor lesz egy szabad órájuk. Aki pedig kötött, napi nyolc órás munkaidőben dolgozik, annak kizárólag a korai vagy az esti órák az alkalmasak, és máshol nem minden fodrász vállal vendéget ezekben az időpontokban.

Hajápoló szerek

A biofodrászatok minden típusára igaz, hogy természetes és bio szépségápolási anyagokkal – sampon, balzsam, zselé, lakk – dolgoznak. A hajápoló termékek többek közt aloe verából, vagy más növényi alapanyagokból, illóolajokból, aromaterápiás összetevőkből állnak, valamint vegyszermentesek, nem tartalmaznak kőolaj-származékokat, mesterséges színezékeket és szintetikus illatanyagokat.

biofodr2.jpg ()Vízhasználat

A bioszalonokban tisztított vízzel mosnak hajat, ahol egy szűrőberendezés kiszűri a vízből a klórt és a rozsdát, így megkíméli a fejbőrt az irritációtól, ennek következményeként a haj nem igényli a nagy mennyiségű balzsam alkalmazását. Továbbá törölköző helyett újrafelhasznált papírkendőt használnak, amelyet szelektíven gyűjtenek a többi hulladékkal együtt. A hajat is külön tárolják és gyűjtik.

Szolgáltatások

A bioszalonok különlegessége, hogy a fodrász által elvégzett hajmosás után a vendég a kihelyezett hajszárítókkal maga is megszáríthatja a haját, sőt, ha ezt a jövőben is így tervezi, hajszárító bérletet is válthat. Ugyanakkor egy gyors, élénkítő fejmasszázsra is beugorhat, például ebédszünetben. A repertoárból hiányzik a hajfestés és a dauer, hiszen ezek ellenkeznének a természetesség filozófiájával.

Árak

A szolgáltatások egyenként alig haladják meg az 1000 forintos árat, tehát nem csupán azoknak ideális, akik nem szeretnének órákat eltölteni a fodrász keze alatt, hanem azoknak is, akiknek ehhez az árfekvéshez igazodik a pénztárcájuk. A vendégek 1-2000 forintért a természetesség, a divat, a gyorsaság és a minőség szempontjából is megfelelő „ellátásban” részesül.

biofodr3.jpg ()

Vendégkör

A természetesség és a divat híveit is várják ezekben a szalonokban. Éppen ezért előszeretettel ajánlják kismamáknak is. A már említett, anyagi szempontokat előnyben részesítő réteg mellett pedig a gyorsaságot elváró üzletasszonyok és a férfiak is szívesen járnak a biofodrászatba.

Fodrászok

A biofodrászatok alapelve, hogy dolgozóik magukénak vallják a környezettudatosság és természetesség elvét. A megfelelő képesítés mellett pedig fontosnak tartják a kedves bánásmódot, barátságos légkört.

Ha szelektíven gyűjtöd a hulladékot, gyűjtőhelyre viszed az elemeket, nem használodfeleslegesen az áramot, tartósítószer-mentes termékeket vásárolsz, vagyis próbálsz „zöld” lenni, miért ne próbálnád ki a biofodrászatot?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X