Főoldal > SZÉPSÉG > Búcsúzz a narancsbőrtől!

Búcsúzz a narancsbőrtől!

bőrápoláscellulitnarancsbőrtáplálkozástorna
0

Írta:

Boldog mami sorozat – 18. rész

A Boldog mami sorozat szerzője, Bakos Zsuzsi életmód tanácsadó nem csak az újdonsült anyukáknak, hanem minden változni, tetszeni akaró nőnek segítséget nyújt a formába lendüléshez.

Kötőszöveteink szempontjából veszélyesnek a számít a terhesség alatti és utáni időszak. Ilyenkor még azok is szembesülhetnek a kellemetlen küllemű gödröcskékkel, akiknek korábban sosem kellett farkasszemet nézni velük. A fő bűnös ilyenkor az ösztrogén hormon, amelynek szintje a terhesség alatt megemelkedik.  Kialakulásában ezenkívül szerepet játszhat a mozgásszegény életmód, az alacsony folyadékbevitel, az esztelen diétázás, a dohányzás, az állandósuló stressz, egyes szív- és keringésjavító gyógyszerek, valamint a fogamzásgátló tabletták, amelyek szintén megemelik az ösztrogén-szintet.

Az én receptem: gondos bőrápolás, tudatos táplálkozás és feszesítő torna.

Jegeld!

Áztass jeges, tengerisós vízbe két fáslit, majd tekerd be magad a combodtól a térdedig. Ezután csavard be magad egy nagyobb fürdőlepedőbe, és pihenj 20 percen át. A tartós hideghatás fokozza a zsírlebontást és a vízkiválasztást.

cellulitcikk1.jpg ()Készíts peelinget!

Keverj össze fél deci babaolajat két evőkanál barnacukorral. Masszírozd át vele a kritikus területeket, amelyhez használj dörzskesztyűt vagy luffa szivacsot. Az óramutató járásával megegyező irányba, és körkörös mozdulatokkal haladj! Felturbózhatod a hatást, ha hideg-meleg váltott zuhannyal öblíted le zárásként.

Használj tengerisót!

A nagyobb drogériákban kapható tengerisó. Öntsd a fürdővizedbe, és pihenj benne 20-30 percet. Itasd fel a bőrödről a vizet, majd masszírozd át a kritikus területeket a kedvenc feszesítő krémeddel!

Változtass az étkezési szokásaidon!

1.  A lúgos ételek fogyasztásával a zsírszövetben tárolt salakanyag is könnyebben ürül. Fogyassz rendszeresen az alábbiakból: burgonya, vörös káposzta, kelkáposzta, karfiol, paprika, hagyma, petrezselyem, zöldborsó, fehérbab, tök, vaj, író, joghurt, tej, gomba, uborka, fejes saláta, hónapos retek, savanyú káposzta, alma, körte, eper, áfonya, ribizli, mazsola, datolya, füge, kalcium-karbonátos ásványvíz.

2.  Fogyassz rendszeresen ginzeng teát! A benne található növényi hormon feszesíti a bőrt.

3.  A kálium fokozza az anyagcserét, szabályozza a só- és vízháztartást, ezért egyél minél több kálium tartalmú ételt, például banánt, narancsot, sárgadinnyét, babot, lencsét, spenótot, avokádót.

4.  Kerülendő a kávé, a cukor, a zsíros ételek és az alkohol, mert ezek felborítják a vízháztartást és visszatartják a folyadék kiválasztását. Kortyolj el mindennap legalább két liter ásványvizet!

Tornázz minden másnap!

A mozgás erősíti az izomtónust, a vérkeringést és gyorsítja az anyagcserét, melyek mind fontosak a cellulit megelőzésében. Íme, négy szuper feszesítő gyakorlat:

cellulitcikk2.jpg ()1. Lábemelés hátra

Kapaszkodj egy szék támlájába, húzd oldalra a térded, innen lendítsd hátra, húzd újra vissza oldalra, majd tedd le. A tartó lábad mindvégig nyújtva maradjon. Ismételd a másik oldalra is!
Könnyű (0,5-1 kilós) lábsúllyal nehezítheted a gyakorlatot.
Ismétlés: Mindkét oldalra 4×8

2. Lábemelés oldalfekvésben

Helyezkedj könyöktámaszos oldalfekvésbe, majd a fent lévő lábadat vesd át a térded felett, talpad legyen lent a talajon. Az alul lévő nyújtott lábadat emeld el a talajtól, tartsd meg rövid ideig, majd lassan tedd le.
Könnyű (0,5-1 kilós) lábsúllyal nehezítheted a gyakorlatot.
Ismétlés: Mindkét oldalra 4×8

3. Ollózás a levegőben

Ülj le a talajra, támaszkodj hátra a könyöködre és emeld fel mindkét lábadat 90 fokig. Lábfejeid feszítsd le, és kezdj el ollózni a levegőben, úgy, hogy sose tedd le teljesen a lábadat. Ezzel a gyakorlattal a hasizmaidat is edzheted!
Ismétlés: 4×8

4. Csípőemelés

Feküdj hanyatt, húzd fel a térdeid, karjaid pihenjenek a tested mellett.  Egyik lábad nyújtsd a magasba (ha lehet, 90 fokig), lábfejed feszítsd le. Emeld el a törzsed a talajtól, tartsd meg egy kis ideig, majd lassan engedd le. Figyelj rá, hogy a talajon lévő bokád ne kerüljön a combod alá!
Könnyű (0,5-1 kilós) lábsúllyal nehezítheted a gyakorlatot!
Ismétlés: Mindkét oldalra 4×8

A következő részben: Miért fontos a reggeli?

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X