Főoldal > SZÉPSÉG > Így varázsold újjá az egész tested!

Így varázsold újjá az egész tested!

arcbőrétrendhajápolásszájápolásszépségápolás
0

Írta: and

A testünk mindennap ádáz harcot vív a környezeti szennyeződésekkel és méreganyagokkal – és a legtöbb esetben nem mi kerekedünk felül a küzdelemben. Ám néhány apró, az étrend és a szépségápolás terén végrehajtott változtatással ragyogóbbá és egészségesebbé varázsolhatjuk a hajunkat és a bőrünket. Újítsd meg az étrended! Fogd vissza a cukorfogyasztást! A finomított cukor idézi elő […]

A testünk mindennap ádáz harcot vív a környezeti szennyeződésekkel és méreganyagokkal – és a legtöbb esetben nem mi kerekedünk felül a küzdelemben. Ám néhány apró, az étrend és a szépségápolás terén végrehajtott változtatással ragyogóbbá és egészségesebbé varázsolhatjuk a hajunkat és a bőrünket.

Újítsd meg az étrended!

Fogd vissza a cukorfogyasztást!

A finomított cukor idézi elő a glikáció nevű folyamatot, amely károsítja a kollagént és az elasztint, pedig ezekkel az összetevőkkel őrizhető meg a bőr feszessége és fiatalsága. A sima cukor helyett próbáld ki a sztíviát, a könnyen emészthető növényi édesítőt, ami nem idézi elő a glikációt.

megujulcikk1.jpg ()Bölcsen válogass a fehérjék között!

Nem csak a csoki, de a tejtermékek, a baromfi- és a marhahús is hozzájárul a pattanások kialakulásához. Azok, akik ezeket kevésbé gyakran fogyasztják – vagy a lehető legsoványabb húst választják (például halat) és a tejtermékekből a bio változatokat részesítik előnyben – azt tapasztalják, hogy a bőrük sokkal ragyogóbb és simább, mint korábban.

Tisztítsd meg az arcbőröd!

Frissülj fel agyaggal!

Fontos, hogy a pórusokat eltömítő faggyút megfelelően távolítsd el, ennek érdekében használj agyagmaszkot. Az agyag képes mindennemű szennyeződést eltüntetni, szinte a bőr felszínére „húzza” a piszkot, aminek aztán könnyedén búcsút inthetsz a maszk lemosásával.

Naponta radírozz!

Ahelyett, hogy hetente egyszer vadul neki esnél a bőrradírozásnak – mely folyamat során meglehetősen irritálod a bőröd – inkább naponta végezd el a műveletet, így megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, amelyek csorbítják a bőr ragyogását. Válts olyan arctisztítóra, amelyben apró radírozó szemcsék rejlenek. Olyan kicsik legyenek, hogy szabad szemmel ne lehessen észrevenni, de amikor megmosod az arcod érezd, hogy kifejtik a hatásukat.

Éleszd újjá a hajad!

A fejbőröd se maradjon ki a radírozásból!

Legyen egészségesebb a hajad egy fejbőr-radírozós kezelés bevetésével – itt is ugyanaz történik, mint az arcbőr esetében, vagyis a fejbőr is megtisztul a felesleges hámsejtektől. Ezek a hámsejtek körülölelhetik a hajtüszőket, így ugyanazt az ártalmas hatást eredményezik, mint az arcbőrön. Olyan terméket keress, amelynek összetevői között a hámlasztó hatású szalicilsav is megtalálható.

Távolítsd el a maradványokat is!

Elengedhetetlen, hogy a hajformázók maradványait eltüntesd, hiszen ezek még a rendszeres hajmosás mellett is képesek megragadni a hajszálakon. Ezt megakadályozandó, hetente egyszer mosd meg a hajad tisztító hatású, szulfátmentes samponnal, ami nem szárítja a fejbőrt.

Wellness Cafe tipp: Tigi S Factor Health Factor szulfátmentes sampon roncsolt, festett hajra (4990 Ft)

megujulcikk2.jpg ()Ragyogjon a mosolyod!

Fehéríts!

A csábító mosolyért szerezz be egy otthon használatos fehérítő készletet, de előtte mindenképp konzultálj a fogorvosoddal, és tégy meg minden szükséges előkészületet, amit a figyelmedbe ajánl. Természetes módszert szeretnél? Rágcsálj epret! Almasavat tartalmaz, ami eltünteti a fog felszínén lévő elszíneződést.

Táplálkozz helyesen a ragyogó mosolyért!

Akár kipróbálod a fehérítést, akár nem, az étrended nagyban befolyásolja a mosoly szépségét. Például a ketchupben, szójaszószban és az ehhez hasonló ételekben olyan pigmentek vannak, amelyek elszíneződéseket okoznak. Ezeket messzire kerüld el, vagy egyél spenótot, brokkolit, esetleg salátát mielőtt ezeket az ártalmas harapnivalókat fogyasztanád. Ezekben a zöldségekben ugyanis olyan ásványi anyagok lelhetők fel, amelyek egy láthatatlan filmréteget képeznek a fogzománcon, mellyel kiküszöbölhető az elszíneződés.

Wellness Cafe tipp: A zeller, a répa és az alma is áldásos hatású, ha fehérítésről van szó. Bővelkednek cellulózban, mely egy természetes „csiszoló” hatású komponens, ami megtisztítja a fogakat és eltünteti a fog felszínén lévő szennyeződéseket.

Hotel Bonvino Wine & Spa – Éld át Badacsonyt!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X