Főoldal > SZÉPSÉG > Íme, hét hőálló sminktipp

Íme, hét hőálló sminktipp

hőségnyársminktipp
0

Írta: and

Profi tippjeinkkel megakadályozhatod, hogy leolvadjon arcodról a festék. 1. Alapozz az alapozás előtt! A hosszantartó alapozás és színek titka egy elfeledett lépésben rejlik: az alapozás előtti alapozásban. Ezen áll vagy bukik minden. Csupán egy borsónyi, könnyű, olajmentes színezett hidratálókrémre van szükség, mielőtt felvinnéd az alapozót és a korrektort. Wellness Cafe tipp: Nivea Visage Young Be […]

Profi tippjeinkkel megakadályozhatod, hogy leolvadjon arcodról a festék.

1. Alapozz az alapozás előtt!

A hosszantartó alapozás és színek titka egy elfeledett lépésben rejlik: az alapozás előtti alapozásban. Ezen áll vagy bukik minden. Csupán egy borsónyi, könnyű, olajmentes színezett hidratálókrémre van szükség, mielőtt felvinnéd az alapozót és a korrektort.

Wellness Cafe tipp: Nivea Visage Young Be Beautiful hidratáló krém színezett (1800 Ft)

2. Legyen sűrű!

sminkes2.jpg ()A vöröses foltok nem maradnak észrevétlenek a melegben, viszont egy rossz korrektor annál inkább. Amivel kiküszöbölheted a problémát az egy sűrű, krémes (de nem folyékony) korrektor. A gyűrűsujjaddal, finom mozdulatokkal tüntesd el a sötét karikákat, a vörös foltok esetén pedig hívj segítségül egy kisebb ecsetet és azokat úgy kendőzd el.

3. Válts szilikonra!

Nyáron nem kézenfekvő, ha vastag vakolat borítja az arcod, sokkal célravezetőbb egy könnyed, szilikon-alapú formula. A szilikon egy vékony filmréteget képez a bőr és a párás levegő között, ezzel meggátolható az is, hogy az alapozó eltömítse a pórusokat, és az állad környékén sem fog egy éles, jól kivehető vonal éktelenkedni.

Wellness Cafe tipp: Giorgio Armani Luminous Silk Foundation (14900 Ft)

4. Világosíts!

Vélekedj így az alapozóról: minél kevesebbet teszel fel, annál kevesebb olvad le rólad a melegben. A legideálisabb eszköz, amivel nem eshetsz túlzásokba az alapozó felvitelekor, az egy kisebb, megnedvesített sminkszivacs, ezzel világos, ugyanakkor ragyogó eredményre tehetsz szert. Tégy néhány cseppet az alapozóból egy nedves latex sminkszivacsra, és az arcod közepéről kiindulva, kifelé irányuló rövid mozdulatokkal vidd fel. Néhány percet várj, amíg nekifogsz a sminkelés következő lépésének.

5. Válassz krémes készítményeket!

Nem szép látvány, amikor az izzadtság és a por állagú termék keveredik. A fénylő, krémes készítmények kevésbé állnak össze masszává a forróság hatására.

Wellness Cafe tipp: Rimmel Metallic krémes szemhéjfesték (700 Ft)

sminkes3.jpg ()

6. Próbáld folyékonnyal!

A folyékony szemhéjtus sok türelmet és gyakorlást igényel, de ha ügyes vagy, és sikeresen használod, akkor biztos, hogy a megfelelő formulájú termék nem maszatolódik el vagy válik foltossá a hőségben, nem úgy, mint a szemceruzák. Tehát gyakorlásra fel és légy a nagy melegben is csábos tekintetű!

Wellness Cafe tipp: Avon Color Trend folyékony szemhéjtus (699 Ft)

7. Legyenek a pilláid is hőállóak!

A vízálló szempillaspirál a nyár egyik alapkelléke. Ellenáll a kánikulának és az izzadtságnak az irodában, az edzőteremben, a medencében, még a szórakozóhelyeken is, anélkül, hogy egy kicsit is elmaszatolódna. De vannak olyan termékek, amelyek néhány óra alatt megfakulnak, így a bájos fekete pilláid helyett csak szürkéket rebegtethetsz. Ezt kiküszöbölendő keress valóban tartós készítményt.

Wellness Cafe tipp: Max Factor Lash Lift Waterproof szempillaspirál (3199 Ft)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X