Főoldal > SZÉPSÉG > Több mindenre jó az eper, mint gondolnád!

Több mindenre jó az eper, mint gondolnád!

arcpakoláseperfoglábszépség
0

Írta: and

Ez a gusztusos, alacsony kalóriatartalmú kis gyümölcs komoly szerepet játszhat a szervezet méregtelenítésében, hiszen remek vértisztító, segíti a salakanyagok, a felesleges zsír és só távozását. A benne található flavonoidok és a mangán még tovább erősítik zsírbontó hatását. Ha gyorsan jó formába kell lendülnöd, tarts eper-napot, azaz egy olyan napot, amikor csak vizet, gyógyteát és epret […]

Ez a gusztusos, alacsony kalóriatartalmú kis gyümölcs komoly szerepet játszhat a szervezet méregtelenítésében, hiszen remek vértisztító, segíti a salakanyagok, a felesleges zsír és só távozását. A benne található flavonoidok és a mangán még tovább erősítik zsírbontó hatását. Ha gyorsan jó formába kell lendülnöd, tarts eper-napot, azaz egy olyan napot, amikor csak vizet, gyógyteát és epret fogyasztasz!

Ráncfeltöltés helyett

Magas E- és C-vitamin tartalmának köszönhetően az eper kívülről és belülről egyaránt táplálja a bőrt. A megfakult arcbőrt újra élettelivé varázsolják a lédús szemek, a C-vitamin pedig közömbösíti a ráncokért is felelős szabad gyököket, és segíti a szervezet kollagén-helyreállító folyamatainak működését. Valósággal kisimítja a fáradt, gyűrött vonásokat, akár csemegézel belőle, akár házikence formájában a bőrödre kened. Érdekes tulajdonsága, hogy pH értéke nagyjából megegyezik a bőr pH értékével. Ennek köszönhetően megakadályozza a bőr kiszáradását, támogatja megújító folyamatait, és nem teszi tönkre a bőrt óvó vékony filmréteget.

Narancsbőr ellen

Kúraszerű fogyasztása a narancsőr elleni harcban is komoly eredményeket ígér. Olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek erősítik a kötőszövetet és serkentik a gödröcskéket okozó, lerakódott anyagok távozását. Az előbb említett egynapos kúra is jó eredményeket hozhat, de kipróbálhatod azt a módszert is, hogy egy hétig a vacsorádat 20-30 dkg eperre cseréled. Cukrot persze szigorúan tilos a tetejére szórni, és legyél bármennyire is ínyenc, most a tejszínhabot is mellőzd!

straw2.jpg ()Szépülj vele!

Az eper a benne található sok apró mag miatt allergiás tüneteket válthat ki. Ezért mielőtt kipróbálod a következő szépítő fogásokat, feltétlenül teszteld a hatását. A keverékből tegyél először egy pöttyöt a kézfejedre, és csak akkor használd a pakolásokat, ha nem jelentkezik semmiféle allergiás reakció!

– Mentás-epres arcpakolás
Moss meg 10 dkg epret és 4 friss mentalevelet. Tedd a turmixgépbe, és adj hozzá 2 evőkanál tejport. Turmixold össze, míg sűrű pépet nem kapsz. A bőröd felfrissül és felélénkül tőle, tíz percig hagyd rajta.

– Tisztító keverék zsíros bőrre
Egy finom lyukú teaszűrőn keresztül törj át néhány szem epret, majd keverj hozzá egy teáskanál kaolint (gyógyszertárban tudod beszerezni). Vidd fel a bőrödre, 10 perc elteltével masszírozd át, majd alaposan öblítsd le az arcodat.

– Fogfehérítésre
Hetente kétszer moss fogat összeturmixolt eperpéppel. A kis magocskák letisztítják a fogakról az elszíneződéseket. Ezt a trükköt állítólag Catherine Zeta-Jones is alkalmazza!

– Epres lábradír
Mielőtt szandálba bújtatnád a lábaidat, kényeztesd őket egy kis epres radírozással. Keverj össze 8 szem pépesített epret, 2 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál nagy szemű tengeri sót. Alaposan masszírozd át vele a lábfejedet, majd öblítsd le a radírt.

Forrás: Wellness magazin (2007.)

Így szépülj okosan!

Ellenőrzött, vitamindús zöldségek? Itt megtalálod!

Praktikus design megoldások a fürdőszobában

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X