Főoldal > SZÉPSÉG > 5 tipp, hogy szebbnek érezd magad a nap végére

5 tipp, hogy szebbnek érezd magad a nap végére

gondolatnapszépzuhany
0

Írta: and

1. Elmaradhatatlan reggeli rituálék – Állj be a zuhany alá, hogy felfrissítsd a tested alvás ut&aacute

1. Elmaradhatatlan reggeli rituálék

– Állj be a zuhany alá, hogy felfrissítsd a tested alvás után. Ha szükséges, a hajadat is mosd meg. Ha gyorsan zsírosodik, használj gyakori használatra való sampont. Törölközővel itasd szárazra a testedet és a hajadat is, amennyire csak tudod. A hajszárítót csak langyos fokozatra állítsd, a forró levegővel könnyen kárt tehetsz a hajszálaidban! Ezután lekerekített fogú fésűvel masszírozd át a hajadat és a fejbőrödet. Ne feledd, ezt mindenképpen szárazon csináld, hiszen a haj akkor a legsérülékenyebb, ha nedves!

– Mosd meg az arcodat, majd használj hidratáló krémet, amely B3-, B5-, E-vitaminokat, valamint alfa-hidroxi savakat is tartalmaz. Fontos, hogy UV-védelmet is nyújtson (egész évben), így megvédi az arcodat a napsugaraktól.

– Ne izzadásgátlót, hanem dezodort használj! Nem szabad megállítani a szervezet természetes verejtékezését, egyszerűen használd a deót, hogy elrejtsd a kellemetlen szagokat. Csak akkor válaszd alkalmanként az izzadásgátlót, ha a ruhádon csúnya nyomot hagyna a nedvesség és a vegytisztítás tönkretenné az anyagot.

oat2.jpg ()2. Soha ne feledkezz meg a reggeliről!

A reggelid tartalmazzon teljes kiőrlésű gabonát, egészséges zsírokat, fehérjét és friss gyümölcsöt. Tökéletes választás a zabpehely 2%-os zsírtartalmú joghurttal, cukor hozzáadása nélkül, friss bogyós gyümölccsel. Lehetőség szerint soha ne fogyassz gyorséttermi reggelit, mert ezek a kajáldák egyáltalán nem követik a helyes táplálkozási útmutatót. Ne feledkezz meg viszont a táplálékkiegészítőkről, a legjobb, ha beszedésükkel zárod a reggelit.

3. Tarts ebédszünetet!

Bármennyire sok is a munka, mindenképpen iktass be fél óra ebédszünetet! Állj fel az íróasztalodról, ne a számítógép előtt falj be egy szendvicset. Két szuper választásod is van ebédre: olajos vagy ecetes saláták zöldségekkel és finom lazaccal, amelyek olyan karotinoidokat tartalmaznak, amelyek javítják a bőr rugalmasságát, így nem ráncosodik. Vagy választhatsz egy finom (nem tejszínes alapú) tartalmas levest is, amely eltelít és hosszú ideig nem leszel éhes utána. Ha maradt még egy kis időd, menj ki a szabadba, és tegyél egy kis sétát, miközben feltöltődsz D-vitaminnal.

4. Egy pohár bor vacsorára

A kedvenc a vörösbor, amelynek fogyasztása óriási előnyökkel jár, segít a sejteknek jó kondícióban maradni. Szopogass el egy pohárral a vacsorád mellé. Nagyon fontos, hogy nem csak az alkoholnál, hanem a vacsora adagjának méretében is kontrollt kell tartanod. Használj kistányért, így könnyen becsapod az érzékeidet. A felén zöldségek legyenek, és ügyelj rá, hogy egészséges zsírt, fehérjét és rostot is tartalmazzon az esti finomság. Ne halaszd túl későre a vacsit, hiszen jó lenne, ha elalvás előtt még meg is tudná emészteni a gyomrod azt.

5. Egy kis lazítás és irány az ágy!

– Itt az ideje egy kis gondolatelterelések. Felejtsd el a napi problémákat, hódolj a kedvenc hobbidnak, ami kikapcsol: hallgass zenét, olvass, táncolj a szoba közepén… Amit csak szeretnél!

– Mielőtt még túl fáradt lennél, irány a fürdőszoba! Ne spórold le az esti feladatokat. Mosd a fogadat három percig, radírozd le az arcod, töröld le a szemfestékedet, és használj hidratáló, C-vitaminos éjszakai krémet.

– Megkönnyíted az elalvást, ha félhomályt csinálsz a szobában és jól kiszellőztetsz lefekvés előtt. Ilyenkor már ne küldözgess e-maileket, ne szörfözz a világhálón, mert olvashatsz olyan híreket is, amelyek felzaklatnak.

– Lefekvéshez készülődve gondolj azokra a dolgokra, amelyek nagyszerűvé tették a napodat, és mosolyogva aludj el! Ha pedig a kedvesed ott fekszik az ágyban, tőle is meg fogod kapni a visszaigazolást, hogy milyen gyönyörű vagy ma is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X