Főoldal > SZÉPSÉG > Ez történik, ha a bőröd elkezd kiszáradni

Ez történik, ha a bőröd elkezd kiszáradni

bőrbőrápoláshidratáláskiszáradásráncszépség
0

Írta:

A legközelebbi dehidratált alkalommal, mondjuk egy átbulizott éjszaka vagy egy zűrös nap után, nézd csak meg az arcodat! Meg is vannak a ráncok, ugye?

Azok a ráncok, melyek az arcodat sokkal idősebbé teszik, mint az életkorodnak megfelelően lenne. A rossz dolog, hogy a dehidratáció miatt ráncosodik a bőröd, de a jó, hogy ez még visszafordítható.

Hogyan is történik ez a folyamat?

1. Ahogy múlik az idő, a bőrünk úgy veszít a folyadékfelvevő képességéből.

2. A ceramid szintje is fogy (ez a vegyület a bőr külső rétegén természetesen fordul elő), ami befolyásolja a bőr vízmegkötő képességét. A bőr áteresztő képessége gyengül, sokkal sérülékenyebbé válik, s kevésbé jól regenerálódik. Összefoglalva: kevesebb víz, sérülékenyebb felület.

3. A dehidratált bőr megzavarja a normál működést, a felszínen durva és érdes felület jelenik meg. A bőr felületén található szaruréteg is fenntartja a nedvességet, de ha ez kiszárad, akkor könnyen megreped, beengedve a baktériumokat, kiengedve a nedvességet.

szarazbor2.jpg ()

Hogyan kerüld el a nedvességvesztést?

Környezet: Az UV-sugárzás az egyik elsődleges bőrkárosító elem. Könnyen kiszárítja a bőrt, rongálja a felületét. A napsugarak ellen használj védőkrémet, majd végy egy hosszú, hidratáló zuhanyt.

Életstílus: Ez elég logikusnak hangzik. Ha olyan életet élsz, hogy sokszor vagy dehidratált, ne csodálkozz, ha a bőröd hamarabb kezd ráncosodni. A legjobb védekezés, ha mindig hidratált maradsz.

Termékek: Egy jó hidratáló nagyon sokat ér. A legjobb, ha 3 tulajdonságot keresel: védőréteg, hidratálás, bőrpuhítás. A lanolin vagy ásványi olaj egy védőréteget képez a bőr felületén. A glicerin, hialuronsav a vizet a bőr mélyebb rétegeibe vonzza. A jojoba-olaj például kitölti a mélyedéseket, egy lágyabb bőrfelület biztosítva.

Bőrkezelések: A profi bőrkezelések eltávolítják a legtöbb halott bőrdarabkát. Így a szervezet friss és fiatal bőrsejteket képez, mely puha és élettel teli lesz.

Töltőanyagok: Egy kettő az egyben hialuronsavas injekció sima vonalakat biztosít a bőrnek, és javítja a nedvességtartalmát. A hialuronsavnak megvan az a csodálatos képessége, hogy a tömegének többszörösét képes megkötni vízből.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X